Nordic Monitor: Ο Ερντογάν σχεδιάζει επεισόδιο στο Αιγαίο

Μία σημαντική αποκάλυψη κάνει για πολλοστή φορά το σκανδιναβικό δίκτυο Nordic Monitor που παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγήπ Ερντογάν. Αυτή τη φορά, σε κείμενο που υπογράφει ο δημοσιογράφος Αμπτουλάχ Μποζκούτρτ υποστήριζει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος εξετάζει σοβαρά την πρόκληση ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο με στόχο τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του κοντά στις εκλογές του 2023.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Μποζκούρτ την εκτέλεση του σχεδίου (αν τελικά αποφασιστεί να εφαρμοστεί) θα αναλάβει επίλεκτη ομάδα που πρόσκειται στη ΜΙΤ και τα σενάρια που εξετάζονται είναι διάφορα με επίκεντρο την τοποθέτηση (τουρκικής) σημαίας σε ελληνική βραχονησίδα, ώστε να προκληθεί απάντηση της Ελλάδας και εν τέλει επεισόδιο.

Σε κάθε περίπτωση, ως εγκέφαλος του όλου σχεδιασμού φέρεται ο Χακάν Φιντάν που βρίσκεται σε θέση – κλειδί στην ΜΙΤ, αλλά λογίζεται και ως ένας από τους πλέον έμπιστους ανθρώπους του Τούρκου Προέδρου.

Αν πάντως, οι πληροφορίες επαληθευτούν, τότε θα πρόκειται για την πρώτη φορά που η ΜΙΤ εμπλέκεται σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, αφού έως τώρα ο ρόλος της αφορά μόνο στις μυστικές υπηρεσίες και τη διαχείριση πληροφοριών.