“Φράκαραν” τα τουρκοβουλγαρικά σύνορα από κίνηση φορτηγών

Ουρά φορτηγών 38 χιλιομέτρων σχηματίστηκε στη συνοριακή πύλη Hamzabeyli της Τουρκίας, στα σύνορα με τη Βουλγαρία. 

Λόγω της αύξησης των εξαγωγών της Τουρκίας, των αρνητικών επιπτώσεων των θαλάσσιων μεταφορών λόγω του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και της μετατόπισης ορισμένων από τις διαδρομές των φορτηγών προς τις δυτικές συνοριακές πύλες, υπάρχει πυκνότητα στις συνοριακές πύλες. Η ουρά που σχηματίστηκε από τα φορτηγά που περίμεναν στη Συνοριακή Πύλη Hamzabeyli έφτασε τα 38 χιλιόμετρα.

Εκατοντάδες οδηγοί φορτηγών περιμένουν στην ουρά για να παραδώσουν το εξαγωγικό τους φορτίο στην Ευρώπη, ειδικά στη συνοριακή πύλη Hamzabeyli, η οποία ανοίγει προς τη Βουλγαρία.

Ο οδηγός φορτηγού Mutlu Aydoğan, ο οποίος πήγε στην Ουγγαρία, είπε στο site edirnehaber ότι η αναμονή στην ουρά ήταν κουραστική και προκλητική.

Εκφράζοντας ότι περιμένει στην ουρά για ώρες, ο Aydoğan είπε: “Η Βουλγαρία δεν μπορεί να προσελκύσει αυτοκίνητα. Υποφέρουμε από το πρόβλημα της Βουλγαρίας αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει πρόβλημα στις πύλες μας, αλλά είναι πρόβλημα για εμάς είτε είναι Βουλγαρία είτε Ρουμανία .” είπε.

Ο Ömer Kılıç, ο οποίος πήγε στην Πολωνία, είπε ότι περίμενε 14 ώρες.

Εξηγώντας ότι η βουλγαρική πλευρά δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στην κίνηση, ο Kılıç είπε, “Η Βουλγαρία δεν λειτουργεί σωστά. Η Τουρκία εργάζεται. Η βουλγαρική πλευρά αγοράζει οχήματα σε μια συγκεκριμένη ποσόστωση. Όταν συμβαίνει αυτό, υπάρχει πρόβλημα” είπε.

Ο Sait Çelik δήλωσε επίσης ότι ήταν στην ουρά το βράδυ και προσπαθούσαν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε τρόφιμα με τα οχήματά τους.