Δέκα τεθωρακισμένα οχήματα στη διάθεση της Συνοριοφυλακής του Έβρου

Δέκα τεθωρακισμένα οχήματα που ονομάζονται «Δαβίδ» έχουν τις τελευταίες ημέρες στη διάθεσή τους οι Έλληνες συνοριοφύλακες για να ενισχύσουν τις περιπολίες τους κατά μήκος του ποταμού Έβρου.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του cnn.gr κάθε όχημα ζυγίχει σχεδόν τέσσερις τόνους και αντέχει σε κάθε είδους πολεμικό τυφέκιο αλλά και χειροβομβίδες.

Τα θωρακισμένα αυτοκίνητα τύπου τζιπ τα έχει προμηθευτεί το τελευταίο διάστημα η ελληνική αστυνομία και αποτελούν ένα μεγάλο «όπλο» στα χέρια των ελληνικών αρχών για τη μάχη στα βόρεια σύνορά μας.

Μπορούν να κυκλοφορούν σε σημεία που δεν μπορούν να κινηθούν αλλά οχήματα, όπως βάλτους και ρέματα ενώ έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν μέρος σε καταδίωξη ενόπλων.

Ήδη περιπολούν κοντά στο φράχτη σε 24 ώρα βάση ενώ προβλέπεται η μετακίνηση τους σε οποιοδήποτε σημείο χρειαστεί ώστε να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να ξεκινήσει προσπάθεια για την ηλεκτρονική θωράκιση του φράκτη του Έβρου, ενώ, με δεδομένο ότι έρχεται χειμώνας και τα νερά στο ποτάμι αναμένεται να ανέβουν αρκετά, ένα από τα βασικά μέτρα αποτροπής θα είναι οι περιπολίες με τις λέμβους μέσα στον ποταμό Έβρο.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, υπάρχει έρευνα των επιχειρησιακών αξιωματικών στη βόρεια Ελλάδα για το ενδεχόμενο αγοράς ακόμη και μη επανδρωμένων λεμβών.