Τιμωρία των υπαιτίων ζητά σύσσωμη η οικογένεια της αδικοχαμένης Δέσποινας Καραγεωργίου

Την αδυναμία της να αποδεχτεί το τραγικό γεγονός της απώλειας της κόρης περιέγραψε στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” η μητέρα της αδικοχαμένης Δέσποινας Καραγεωργίου, Δήμητρα.

Η 37χρονη Δέσποινα, ούσα έγκυος στον 7ο μήνα, τον Απρίλιο του 2021 είχε νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου και είχε καταλήξει το ίδιο βράδι της νοσηλείας της, όπως και το έμβρυο που κυοφορούσε. Ο σύζυγός της, Κώστας Μπακαλάκης, όπως και οι γονείς και ο αδερφός της, ζητούν την τιμωρία όσων είναι υπαίτιοι για τον διπλό θάνατο καθώς θεωρούν ότι υπάρχουν ευθύνες στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης.

“Την αφήσαν μόνη της σε ένα δωμάτιο, χωρίς να έχει να πει μια κουβέντα σε κανέναν, ούτε στη μάνα της, ούτε πουθενά, ούτε στους γονείς της, να ακούσουμε έστω την τελευταία της λέξη, την τελευταία της επιθυμία. Θέλουμε την τιμωρία τους. Όσο γίνεται να πληρώσουν για το ΄έγκλημα που κάνανε, γιατί κυριολεκτικά μας τη σκοτώσανε λέει συγκινησιακά φορτισμένη η κα Δήμητρα Καραγεωργίου.

“Από τη στιγμή που έφυγε η κόρη μου, εκτός από τον πόνο είχα και μια οργή. Δεν θα ζητούσα ποτέ την τιμωρία κάποιου που δεν φταίει. Η ζωή μπορεί να έχει σταματήσει, αλλά υπάρχει και ένα άλλο παιδί” λέει ο κος Γιώργος Καραγεωργίου, πατέρας της Δέσποινας. Όσο για το άλλο παιδί, στο οποίο αναφέρεται ο κος Καραγεωργίου, αυτός είναι ο Χρήστος, που επίσης μίλησε στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”. Αναφερόμενος στην αδερφή του, ο Χρήστος επισημαίνει πόσο πολύ την αγαπάει -αν και δεν της το έλεγε συχνά- ενώ σχολιάζει ότι “το αναπάντεχο είναι το πιο δύσκολο”.

Για τους θανάτους της Δέσποινας Καραγεωργίου και του αγέννητου παιδιού της κατηγορούνται δύο γιατροί, μία νοσηλεύτρια και μία μαία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης. Η δίκη ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 06 Οκτωβρίου, όμως το δικαστήριο διέκοψε για τις 9 Νοεμβρίου 2022 απορρίπτοντας το περί αναβολής αίτημα που υπέβαλλε συνήγορος υπεράσπισης μιας εκ των γιατρών (σ.σ. καθεμία από τις τέσσερις κατηγορούμενες εκπροσωπείταί από διαφορετικό συνήγορο).

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενες είναι ανθρωποκτονία από αμέλεια και η δικογραφία μετράει 1.500 σελίδες. 

Σχολιάζοντας την διακοπή της δίκης, ο σύζυγος της Δέσποινας, Κώστας Μπακαλάκης χαρακτήρισε μερικώς θετικό το γεγονός ότι το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα περί αναβολής της δίκης, αλλά περιορίστηκε σε διακοπή ενός μήνα.