Διακόπηκε η δίκη για τους θανάτους της Δέσποινας Καραγεωργίου και το αγέννητου παιδιού της

Σήμερα, Πέμπτη 06 Οκτωβρίου επρόκειτο να ξεκινήσει στην Αλεξανδρούπολη η δίκη για την υπόθεση που πριν από 1,5 χρόνο είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς μία 37χρονη έγκυος γυναίκα είχε πεθάνει στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου νοσηλευόταν. Μαζί είχε πεθάνει και το επτά μηνών έμβρυο που κυοφορούσε.

Η ιστορία του θανάτου της Δέσποινας και του αγέννητου μωρού της είχε κάνει το γύρο της Ελλάδας και φυσικά τόσο ο σύζυγος, όσο και οι γονείς της άτυχης γυναίκας είχαν υποβάλλει μηνύσεις προκειμένουν να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που ευθύνονται για το τραγικό συμβάν.

Εν τέλει -και μετά από μια μακρά διαδικασία- καταλήγουν ως κατηγορούμενες δύο γιατροί, μία νοσηλευτρία και μία μαία, οι οποίες επρόκειτο να δικαστούν σήμερα 06 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, το Δικαστήριο αποφάσισε να διακόψει για τις 09 Νοεμβρίου, ενώ προηγουμένως είχε απορριφθεί αίτημα από συνήγορο μιας εκ των κατηγορούμενων για αναβολή της διίκης.

Ο σύζυγος της αδικοχαμένης Δέσποινας, Κώστας Μπακαλάκης, σχολιάζοντας την εξέλιξη στα ΜΜΕ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη και χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα “πιο δύσκολη από όσο περιμέναμε” διαπιστώνοντας ότι “έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας” (πηγή: εφ. Γνώμη).

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι η δίκη αναμένεται να είναι μαραθώνια καθώς έκτος από τις τέσσερις κατηγορούμενες, έχουν κληθεί να καταθέσουν συνολικά 20 μάρτυρες. Επίσης, κάθε κατηγορούμενη εκπροσωπείται από διαφορετικό συνήγορο υπεράσπισης.