Κατεβαίνει από το αυτοδιοικητικό άρμα Μέτιου η Κατερίνα Φωτιάδου;

Στις 24 Φεβρουαρίου 2022 το Γραφείο Τύπου του Περιφερειάρχη ΑΜΘ ανακοίνωνε την απόφαση του Χρήστου Μέτιου να ορίσει την κα Κατερίνα Φωτιάδου υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας ΑΜΘ. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, η απόφαση αυτή παραμένει σε ισχύ, ενώ αξίζει να θυμίσουμε ότι η κα Φωτιάδου στις εκλογές του 2019 ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” του Χρήστου Μέτιου, όμως δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί.

Από την ανακοίνωση του ορισμού της κας Φωτιάδου ως υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων της ΠΑΜΘ / 24.02.2022 @pamth.gov.gr

Σήμερα, 04 Οκτωβρίου 2022 η κα Φωτιάδου εμφανίζεται σε προωθητικό βίντεο της “Κυψέλης Ιδεών και Δράσης για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης” που ναι μεν περιγράφεται ως “δίκτυο πολιτών”, εν τούτοις γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η “Κυψέλη” σχετίζεται με τη δεδομένη (αν και όχι επισήμως δεδηλωμένη) πρόθεση του κου Στάθη Ασπιώτη να διεκδικήσει την ηγεσία του Δήμου Αλεξανδρούπολης στις εκλογές του 2023.

Επομένως το συμπέρασμα που προκύπτει έστω και εν είδει ερωτήματος είναι αν και γιατί η κα Φωτιάδου άλλαξε αυτοδιοικητικό μετερίζι και πλέον ενδιαφέρεται περισσότερο για τα του Δήμου Αλεξανδρούπολης και όχι για τα της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, ασφαλείς πληροφορίες του “R” αναφέρουν ότι ο δρόμος προς τις εκλογές δεν θα είναι καθόλου στρωμένος με ροδοπέταλα για τον Χρήστο Μέτιο και την παράταξή του, καθώς πέρα από τους πολίτες που θα πρέπει να πείσει να τον ψηφίσουν, θα πρέπει προηγουμένως να έχει πείσει πολλά από τα υφιστάμενα μέλη της παράταξής του να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης. Και, αυτό δεν μοιάζει πολύ εύκολο.