Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε πως κάθε φορά που πηγαίνει στον Έβρο βλέπει τους ακρίτες απολύτως ενωμένους και αποφασισμένους.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως «δεν θα πετύχει τίποτα όποιος προσπαθήσει να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία, τα σύνορα είναι απροσπέλαστα».

Μιλώντας για τον φράχτη στον Έβρο, τόνισε πως θα κατασκευαστούν άλλα 140χλμ και όταν το έργο θα ολοκληρωθεί, κανείς δεν θα μπορεί να περάσει παράνομα στη χώρα μας.

«Ούτε που θα δοκιμάζει κάποιος να πλησιάσει, είναι απροσπέλαστος» τόνισε και πρόσθεσε πως όταν το δοκίμασαν τον Μάρτιο του 2020 «έσπασαν τα μούτρα τους.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε, επίσης, πως η Ευρώπη πρέπει να στηρίζει την Ελλάδα στην προσπάθεια που κάνει για τη φύλαξη των συνόρων, καθώς αποτελούν και ευρωπαϊκά σύνορα.

«Είμαστε έτοιμοι για τα πάντα, δεν μπορεί να μας αιφνιδιάσει ο Ερντογάν. Ό,τι και αν συμβεί μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε, ο Έλληνας δεν πρέπει να φοβάται» ξεκαθάρισε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει τρομοκρατηθεί από την αναβάθμιση της Ελλάδας.

«Με ετοιμότητα και αποφασιστικότητα αντιμετωπίζουμε κάθε απειλή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε:

«Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα». Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε δε, πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει το σύνολο των δυνάμεων της χώρας σε επιφυλακή.

Ερωτηθείς εάν φοβάται κάποια προβοκάτσια απάντησε: «Είμαστε έτοιμοι για τα πάντα, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω».