Δάκρυα χαράς και σημαντικές παρουσίες στα εγκαίνια του γηπέδου της ΑΕΚ ‘Αγια Σοφιά Opap Arena’

Την αποθέωση γνώρισε ο Κώστας Νεστορίδης από τους 32.000 φιλάθλους της ΑΕΚ που γιόρτασαν την επιστροφή της ομάδας τους στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τα εγκαίνια του γηπέδου «Αγιά Σοφιά OPAP Arena».

Η είσοδος του θρύλου της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο ήταν από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς των εγκαινίων. Ο Κώστας Νεστορίδης, συνοδευόμενος από τους γιους του, κρατούσε στα χέρια του μια φανέλα του «δικεφάλου» και το κασκόλ της ομάδας. 

Ο κόσμος ρυθμικά φώναζε το όνομά του, ενώ ο ίδιος δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του.

Με μια μεγάλη γιορτή, η ΑΕΚ επέστρεψε στο «σπίτι» της. Ο κόσμος άρχισε να προσέρχεται από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 30/09 στο «Αγιά Σοφιά OPAP Arena», για τα εγκαίνια και το γήπεδο ήταν κατάμεστο. Εκεί έδωσαν το παρών η σημερινή ομάδα, θρύλοι του «δικεφάλου» και πλήθος εκπροσώπων του πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου.

Ο κόσμος «υποκλίθηκε» στους παλαιμάχους της ΑΕΚ, όταν παρέλασαν στον αγωνιστικό χώρο με πρώτο τον Κώστα Νεστορίδη, με τον κόσμο να φωνάζει «όλε» στην ανακοίνωση του ονόματος του καθενός τους.

Μαζί με τον «Νέστορα» της ΑΕΚ ήταν οι: Αντώνης Παραγιός, Ανδρέας Σταματιάδης, Κώστας Νεστορίδης, Γιώργος Κεφαλίδης, Κώστας Νικολαΐδης, Γιώργος Καραφέσκος, Νίκος Σταθόπουλος, Λάκης Νικολάου, Χρήστος Αρδίζογλου, Θωμάς Μαύρος, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Λύσανδρος Γεωργαμλής, Τάκης Καραγκιοζόπουλος, Χρήστος Βασιλόπουλος, Γιώργος Σαββίδης, Γιώργος Κούτουλας, Ντανιέλ Μπατίστα, Βασίλης Δημητριάδης, Χρήστος Κωστής , Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, Ηλίας Ατματσίδης, Μιχάλης Κασάπης, Χρήστος Κωστής, Ντέμης Νικολαΐδης.

Αφιέρωμα προβλήθηκε και για τους φίλους και τους ανθρώπους της ΑΕΚ που «έφυγαν» από τη ζωή τα τελευταία χρόνια, προτού εγκαινιαστεί το νέο γήπεδο. Οι φίλαθλοι έδωσαν το πιο «θερμό» χειροκρότημα όταν εμφανίστηκε στις οθόνες ο Στέλιος Σεραφείδης, που πέθανε φέτος.

Ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, Γαβριήλ τέλεσε τον αγιασμό του γηπέδου. Στη συνέχεια έγινε το χορευτικό σόου της εκδήλωσης, την οποία παρουσίασαν ο Αντώνης Αντωνίου και η Ναταλία Δραγούμη, ενώ ακολούθησε παρέλαση εκπροσώπων προσφυγικών σωματείων.

«Θέλω να ευχαριστήσω το Θεό που δεν κουράστηκε να με ακούει τόσα χρόνια. Ό,τι του ζήτησα, το έκανε», είπε στην ομιλία του ο Δημήτρης Μελισσανίδης, αναφερόμενος στις «δυσκολίες που έμοιαζαν ανυπέρβλητες», για την ανέγερση του γηπέδου.

«Περιμέναμε πολύ, υπομείναμε πολλά, ξεπεράσαμε εμπόδια που έδειχναν ανυπέρβλητα. Πονέσαμε, κλάψαμε, αγωνιστήκαμε όλοι μαζί, είμαστε πάλι εδώ. Το έχει η μοίρα μας μέσα από δυστυχία να γινόμαστε καλύτεροι. Η ΑΕΚ συναντά και πάλι την ιστορία, ταυτίζεται με την ιστορία της», συνέχισε.

«Η ΑΕΚ απόψε ιδρύεται ξανά. Σε δύο χρόνια θα γιορτάσει εδώ τα 100 χρόνια της ιστορίας. Αυτή την ιστορική επιβεβαίωση δεν τη ζούμε μόνο όσοι βρισκόμαστε εδώ απόψε, αλλά και μαζί μας από ψηλά είναι οι ιδρυτές μας. Ο Κωνσταντίνος Σπανούδης βλέπει να δικαιώνεται η παραχώρηση της έκτασης στα παιδιά των προσφύγων, τα αδέρφια Ιωνά, ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος. Όλοι όσοι πότισαν με ιδρώτα αυτό το γήπεδο γράφοντας χρυσές σελίδες της ιστορίας της. Η μνήμη του Σεραφείδη θα ζει αιώνια. Δικαιωμένοι μας βλέπουνε από ψηλά οι πατριάρχες μας, Λουκάς Μπάρλος και Νίκος Γκούμας. Δικαιωμένοι είναι οι πατεράδες μας που μας πήραν από το χέρι για να κληροδοτήσουν το μεγαλείο αυτή της ομάδα», ανέφερε ακόμη μεταξύ άλλων ο κ. Μελισσανίδης