Την Παρασκευή οι υπογραφές για το έργο της παράκαμψης Προβατώνα

Την Παρασκευή 30/9 θα υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ Εγνατίας Οδού Α.Ε. και της αναδόχου εταιρείας ΑΚΤΩΡ για την κατασκευή του έργου “Εργασίες ολοκλήρωσης παράκαμψης Προβατώνα”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο Alexander Beach.

Να σημειωθεί πως με το συγκεκριμένο έργο, θα κλείσει και η τελευταία «εκκρεμότητα» στο μεγάλο έργο του Κάθετου Άξονα ‘80’, δηλαδή του Άξονα «Αρδάνιο- Ορμένιο». Αντικείμενο του έργου που είχε αρχικό προϋπολογισμό 9 εκατ. ευρώ προ ΦΠΑ, αποτελεί η ολοκλήρωση της κατασκευής της οδικής παράκαμψης του οικισμού Προβατώνα, μήκους 3,93 χλμ, η κατασκευή του Α/Κ Προβατώνα και η ολοκλήρωση της κατασκευής του παράπλευρου οδικού δικτύου εκατέρωθεν του άξονα και τις αποκαταστάσεις του δικτύου τοπικών οδών. Η νέα χάραξη της αρτηρίας στη θέση του οικισμού Προβατώνα αποτελεί παραλλαγή της υφιστάμενης, η οποία διέρχεται μέσα από τον οικισμό.

Η νέα χάραξη παρακάμπτει τον οικισμό από τα ανατολικά και η επικοινωνία μεταξύ αυτής και του οικισμού γίνεται από τον αντίστοιχο Ανισόπεδο Κόμβο. Η κατασκευάστρια εταιρεία θα πρέπει να παραδώσει το έργο εντός 16 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

Η Παράκαμψη Προβατώνα συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ως υποέργο στη Φάση Β’ του Τμήματος Αρδάνιο – Ορμένιο, ενταγμένης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.