Λουτρά Αλεξανδρούπολης: Η Περιφέρεια δεν έκανε αντιπλυμμηρικά γιατί δεν της δίνει λεφτά η κυβέρνηση

Στην ελληνική κυβέρνηση έριξε την ευθύνη – και μάλιστα χωρίς καμία συστολή – για το γεγονός ότι εδώ και δύο χρόνια δεν έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα στον οικισμό των Λουτρών Αλεξανδρούπολης, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος. Κληθείς να απαντήσει σε σχετική ερώτηση της παράταξης “Περιφερειακή Σύνθεση”, ο Περιφερειάρχης είπε:

Λοιπόν τα ζητήσαμε όλα τα χρήματα, αλλά δεν υπήρχαν να μας τα δώσουν. Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, είπε ακόμα: “κάθε φορά που προκύπτουν μεγάλες καταστροφές, επαναλαμβάνω, γίνεται πρώτα η πρώτη αποκατάσταση, στη συνέχεια αιτούμαστε χρηματοδότησης – μακάρι να εγκρινόταν όλα. Θα είχαν δρομολογηθεί. Δεν υπήρχαν αυτά τα χρήματα. Όλη η Ελλάδα είχε προβλήματα. Τι να σας πω; Η Θεσσαλία, η Πελοπόνησος, η Στερεά Ελλάδα, παντού. Αυτά μπορέσαμε, αυτά υπήρχαν, αυτά πήραμε“. 

Ωστόσο, οι οικισμός των Λουτρών είχε πληγεί σοβαρά από πλημμύρες τον Ιανουάριο του 2021 και έκτοτε οι πληγές παραμένουν ανοικτές προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κατοίκους. 

Σχολιάζοντας τις απαντήσεις που έλαβε ο κος Εξακουστός, αναφέρει σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ότι “είναι προφανές ότι ο Χρήστος Μέτιος για άλλη μία φορά επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες του αλλού και συγκεκριμένα στην κεντρική διοίκηση, ωστόσο όλοι καταλαβαίνουμε τι ακριβώς έχει συμβεί: Αδιαφόρησε.
Παρά ταύτα και μετά από τις έντονες πιέσεις της παράταξής μας, ο Περιφερειάρχης παραδέχτηκε ότι προσεχώς θα εγκριθεί ένα κονδύλι 2.800.000 ευρώ ειδικά για τον οικισμό των Λουτρών, ενώ δεσμεύτηκε ενώπιον του Σώματος ότι θα γίνουν και άμεσες παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης ενόψει του επερχόμενου χειμώνα.

Η Περιφερειακή Σύνθεση προφανώς θα παρακολουθεί το θέμα στενά. Δεν κρύβουμε ότι αντιμετωπίζουμε τα λόγια του Χρήστου Μέτιου με μεγάλη επιφύλαξη καθώς η πορεία του έχει αποδείξει ότι είναι αναξιόπιστος και φυσικά θα επανέλθουμε όσες φορές χρειαστεί”.