Προσφυγικό: Αναβάλλεται η έλευση του “Καραβανιού του φωτός” στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Την αναβολή της έλευσης του “Καραβανιού του Φωτός” από τα βάθη της Τουρκίας προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα στο ύψος της Αδριανούπολης (άρα απέναντι από τον Έβρο) ανακοίνωσαν οι ιθύνοντες νόες του εγχειρήματος μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στην εφαρμογή Telegram.

Το “Καραβάνι του Φωτός” αποτελείτο από περίπου 100.000 πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν ως σκοπό να φτάσουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στην Αδριανούπολη και μέσω αυτών να περάσουν στην Ελλάδα και άρα στην Ευρώπη. Η είδηση περί της έλευσης του “Καραβανιού” είχε κυκλοφορήσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και σύμφωνα με τις διακινούμενες πληροφορίες -κυρίως μέσω Τουίτερ- θα έφτανε στα σύνορα το βράδι της 25ης Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί τουλάχιστον προς το παρόν, αφού όπως αναφέρουν οι ενορχηστρωτές της κίνησης ορισμένοι “ρουφιάνοι” τους χάλασαν τα σχέδια.

Στο μήνυμα που διακίνησαν στο Telegram και δίνει στη δημοσιότητα το Europe Insider, αναφέρουν: “Ζητούμε συγγνώμη από όλους όσους θεώρησαν ότι αυτό το Καραβάνι ήταν η αιτία για την απώλεια του χρόνου τους. Πρόθεσή μας είναι να μεταναστεύσουμε σε ένα καλύτερο μέλλον.

Αλλά η μοίρα ήθελε να επικρατήσουν οι προδότες και αυτοί που επηρεάζουν την κοινή γνώμη.

Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να πετύχει η συνοδεία μέρα και νύχτα και συντονιζόμαστε ώστε να βγούμε με ασφάλεια.

Το Καραβάνι αντιμετωπίζει τώρα τις ίδιες δυσκολίες: οι διεφθαρμένοι πληροφοριοδότες, οι λαθρέμποροι εργάζονται όλοι για να μας κάνουν να αποτύχουμε και ο λόγος δεν είναι μόνο εδώ.

Είμαστε μια γενιά μεγαλωμένη στο θρόνο της ελευθερίας και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας”