Η Τουρκία παραδέχτηκε ότι παρακολουθεί τα ελληνικά νησιά με UAV

Ολοένα και περισσότερο κλιμακώνει την προκλητική της στάση η Τουρκία απέναντι στην Ελλάδα. Στη σειρά των πολλών δημοσιευμάτων που εκπορεύονται από την τουρκική κυβέρνηση και περιλαμβάνουν μομφές εναντίον της Ελλάδας, έρχεται να προστεθεί και μία σειρά φωτογραφιών που δημοσίευσε η εφημερίδα Χουριέτ και οι συντάκτες ισχυρίζονται ότι ελληνικά αρματαγωγά αποβίβασαν δεκάδες αμερικανικά άρματα, ίδια με αυτά που είχαν μεταφέρει πριν από λίγες εβδομάδες, οι Αμερικανοί στην Αλεξανδρούπολη, στη Λέσβο και τη Σάμο.

Σύμφωνα με το τουρκικό μέσο αυτά τα γεγονότα συνέβησαν στις 18 Σεπτεμβρίου και 21 Σεπτεμβρίου και μιλούν ως «την πιο ξεκάθαρη ένδειξη ότι η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά κοντά στην Τουρκία και να παραβιάζει το καθεστώς της GASA».

Η απάντηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου 

Απάντηση στον Τούρκο Πρόεδρο έσπευσε να δώσει ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος μίλησε στα αποκαλυπτήρια μνημείου αφιερωμένου στον Ποντιακό Ελληνισμό στην Καβάλα. «Αυτοί που σε καθημερινή πλέον βάση μας προσβάλουν και μας προκαλούν και μας προτρέπουμε να μην ξεχάσουμε, πρέπει να πάρουν την απάντησή τους. Εμείς τους απαντάμε ότι ούτε προκαλούμε, ούτε προσβάλουμε αλλά ναι δεν ξεχνάμε» τόνισε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.