Στήνονται παγίδες για την απομάκρυνση των τεσσάρων τσακαλιών από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης

Τέσσερα τσακάλια έχουν κάνει τους τελευταίους δύο μήνες «στέκι» τους το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης. Τα ζώα, τα οποία είναι ήρεμα, έχουν εμφανιστεί ακόμη και στο χώρο της πίστας προσγείωσης-απογείωσης, πλησιάζοντας ακόμη και σε κοντινή απόσταση τους επιβάτες.
Μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ» ο αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης σημείωσε πως κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για ενήλικα τσακάλια, τα οποία δεν προκαλούν προβλήματα, ωστόσο, για ευνόητους λόγους, θα πρέπει να μεταφερθούν σε κάποια δασική έκταση, κυρίως για τη δική τους ασφάλεια. Για τον σκοπό αυτό, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενέκρινε τη διάθεση ποσού 1.560 ευρώ για την έκτακτη και εξαιρετικά επείγουσα προμήθεια παγίδων για την απομάκρυνση των τσακαλιών από τον περιβάλλοντα χώρο του αερολιμένα.
«Όλα γίνονται σε συνεννόηση με τους επιστήμονες του Φορέα Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών του Έβρου. Αφού τους ενημερώσαμε για το θέμα που έχει προκύψει, μας καθοδήγησαν για το τι πρέπει να γίνει για να πιαστούν τα ζώα και να μεταφερθούν στη συνέχεια από τους ειδικούς σε καταλληλότερη περιοχή. Είναι προστατευόμενο είδος και πρέπει να γίνουν όλα όπως πρέπει», αναφέρει ο κ. Ζαντανίδης.

πηγή: gnomionline.gr