Βουλγάρικα συνεργεία κτίζουν τις νέες εγκαταστάσεις του ΚΥΤ Φυλακίου, λέει η Ελληνική Λύση

Τη μήνι του Κυριάκου Βελόπουλου και άλλων βουλευτών της Ελληνικής Λύσης αντιμετωπίζει για άλλη μία φορά η κυβέρνηση, αναφορικά με την ανέγερση νέων δομών στο ΚΥΤ και το ΠΡΟΚΕΚΑ του Φυλακίου. Αυτή τη φορά, σε σχετική επερώτηση στη Βουλή του βουλευτή της ΕΛ Αντώνη Μυλωνάκη αναφέρεται και ότι οι εργασίες ανέγερσης των υπό κατασκευή τμημάτων συνεχίζονται και μάλιστα από βουλγαρικά συνεργεία (!), ενώ ερωτώνται οι αρμόδιοι και για το αν οι οικοδομικές εργασίες που εκτελούνται στο σημείο, τελούνται κατόπιν σχετικής οικοδομικής άδειας.

Η απάντηση που υπογράφει ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, αναφέρει ότι “το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Φυλακίου αναβαθμίζεται ποιοτικά, επεκτείνοντας τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του. Ειδικότερα, προστίθεται μία περαιτέρω πτέρυγα υγειονομικού περιορισμού χάριν αποδοτικότερης διασφάλισης της δημόσιας υγείας, ενώ η επέκταση που σχεδιάζεται αφορά στο Προαναχωρητικό Κέντρο
Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ), ήτοι στον κλειστό χώρο που διαχειρίζεται η Ελληνική Αστυνομία”, χωρίς να σχολιάζει καθόλου τα περί βουλγαρικών συνεργείων.

Στην ίδια απάντησή του, ο Υπουργός εξηγεί και ότι “στο πλαίσιο της υλοποίησης των εργασιών αναβάθμισης σύμφωνα με τα παραπάνω, έχει εκδοθεί, η υπ ́αριθμ. 723/1.4.2021 (Β ́1354) απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Μετανάστευσης και Ασύλου «Χορήγηση άδειας χωροθέτησης και κατασκευής», η οποία επέχει θέση οικοδομικής άδειας και έχουν ακολουθηθεί φυσικά όλες οι απαιτούμενες, νόμιμες διαδικασίες”

Εν τω μεταξύ στην ερώτηση του ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης διερωτάται και αν υπάρχουν κωλυσιεργίες στην ανέγερση του ναϊσκου απέναντι από το ΚΥΤ, ωστόσο στην απάντηση δεν γίνεται αναφορά σε αυτό.