Αβραμόπουλος από τον Έβρο: Η επιθετική ρητορική της Τουρκίας οφείλεται στην προεκλογική περίοδο

Επίσης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι επηρεασμένος από τη φιλοσοφία του Ελευθέριου Βενιζέλου

Την εκτίμηση ότι η επιθετική ρητορική της Τουρκίας οφείλεται στην προεκλογική περίοδο την οποία διάγει η χώρα, εξέφρασε από τον Έβρο ο πρώην Υπουργός και πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο κος Αβραμόπουλος, που  συμμετείχε σε ομιλία που διοργάνωσε η ΔΕΕΠ Έβρου της Νέας Δημοκρατίας προς τα μέλη της παράταξης εξέφρασε την άποψη ότι «ο Ερντογάν καλείται να διαχειριστεί την αφύπνιση του βαθέως κράτους της Τουρκίας» και ότι η ομαλότητα των ελληνοτουρκικών σχέσεων θα επανέλθει μετά το πέρας των τουρκικών εκλογών. Ωστόσο υπογράμμισε ότι η Ελλάδα «δεν διολισθαίνει στον τρόμο».

Στη μεγάλη εικόνα, ο κος Αβραμόπουλος παρατήρησε την ρευστή περιρρέουσα ατμόσφαιρα της Ελλάδας επισημαίνοντας ότι «η Ανατολική Μεσόγειος φλέγεται», «στα Βαλκάνια ανεβαίνει ο εθνικισμός» και το «Κυπριακό παραμένει ανοιχτό», αλλά εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα δεν απειλείται και αποτελεί μία από τις σταθερές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επηρεασμένος από τον Ελ. Βενιζέλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης 

Αναφερόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό και πλέκοντας το εγκώμιο του, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σαφείς επιρροές από τη φιλοσοφία του Ελευθέριου Βενιζέλου, αλλά και από τον πατέρα του και ισχυρίστηκε ότι «ο Έβρος και η Αλεξανδρούπολη είναι στις προτεραιότητες του πρωθυπουργού«. 

Τέλος, κάλεσε τους Εβρίτες να αποφασίσουν το όραμα για τον τόπο τους και δήλωσε σίγουρος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτός που μπορεί να το υλοποιήσει.