Φέρες – Διαμαρτυρίες για τις συνεχείς “καταδιώξεις” διακινητών μέσα στην πόλη

Αγανακτισμένοι δηλώνουν πολλοί/ες κάτοικοι των Φέρων από το γεγονός ότι ολοένα και πιο συχνά καταδιωκώμενοι διακινητές παράτυπων μεταναστών διασχίζουν την πόλη με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Προφανώς, οι διακινητές επιλέγουν το επαρχιακό οδικό δίκτυο και όχι την Εγνατία Οδό και αυτό έχει ως συνέπεια να θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών που χρησιμοποιούν τον περιφερειακό των Φερών (αλλά και των ατόμων που ενίοτε μεταφέρουν).

Κατά πάγια τακτική, οι διακινητές δεν συμμορφώνονται σε σήματα στάσης που λαμβάνουν από τροχονόμους σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου και εν συνεχεία αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες, ελπίζοντας προφανώς ότι θα καταφέρουν να διαφύγουν της σύλληψης. Τις περισσότερες φορές, βέβαια, συλλαμβάνονται και οδηγούνται στη Δικαιοσύνη, όμως μέχρι τη σύλληψη συνήθως κάνουν κούρσες θανάτου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ένα μήνυμα της κατοίκου των Φερών Κρυσταλλένιας Μπαμπούρα, η οποία περιγράφει με ανησυχία την κατάσταση:

Απολογισμός Παρασκευή Σάββατο Κύριακη
Μια τουλάχιστον καταδίωξη την ημέρα εντός κατοικημένης περιοχής ( Φέρες)
Χθες σε ώρα με αρκετή κίνηση ( φωτογραφία) πέρασαν όλα τα φανάρια με κόκκινο… ( Να περνούσε ένα παιδάκι με ποδήλατο το φανάρι!!!!)
Σήμερα το πρωί 08:30 επίσης με πολύ κίνηση ( Λαϊκή στις Φέρες) πέρασαν με 200 χιλ ….. με εμάς όλους που μένουμε πάνω σε αυτό το δρόμο…. Να κάνουμε το σταυρό μας και να παρακαλάμε να μην ακούσουμε κάποιο μπαμ !!
#Ακούει_κανείς σε αυτή τη χώρα, εκεί κάτω στην Αθήνα…. είναι επικίνδυνο είναι τρομακτικά επικίνδυνο….και για τους πολίτες και για τους αστυνομικούς!!!!
Υγ ο πατέρας μου έλεγε η στάμνα που πάει κάθε μέρα για νερό κάποια στιγμή θα σπάσει!!!