Μεγάλη προσπάθεια για να παραμείνει η Δαδιά εντός των τουριστικών χαρτών

Μεγάλη είναι η προσπάθεια που γίνεται κυρίως από τους ξεναγούς ώστε το Δάσος της Δαδιάς να μη χάσει τη θέση που είχε πριν την καταστροφική πυρκαγιά στους τουριστικούς χάρτες του Έβρου, καθώς οι τουριστικοί πράκτορες σκέφτονται πολύ σοβαρά να το εξαιρέσουν.

Η μεγάλη πυρκαγιά στο Δάσος της Δαδιάς εκδηλώθηκε στις 21 Ιουλίου και διήρκησε για περίπου μία εβδομάδα και είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή σημαντικού τμήματος του σπάνιας ομορφιάς και μεγάλης σημασία βιοτόπου. Ωστόσο, όπως εξήγησε στη δημοσιογράφο της ΕΡΤ Ορεστιάδας Μαρία Μανάκα ο ξεναγός Αντώνης Ιωαννίδης στην έκταση που έχει καεί συμπεριλαμβάνονται και τα περισσότερα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος – συμπεριλαμβανομένου και του παρατηρητηρίου άγριας ζωής.

Συνεπώς οι επισκέπτες βλέπουν κατά κύριο λόγο καμμένη έκταση και αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος για τους tour operators ώστε να θέσουν εκτός χάρτη το Δάσος.

Από την άλλη πλευρά, οι ξεναγοί επιμένουν να ενημερώνουν τους επισκέπτες για τη σημασία του Δάσους, για τα σπάνια είδη άγριας ζωής που φιλοξενεί και ενδημούν εκεί, αλλά και για τους σχεδιασμούς ανάπλασής του. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο χρόνος θα δείξει αν τελικά το Δάσος της Δαδιάς θα παραμείνει στους τουριστικούς χάρτες ή όχι.