Θεοδωρικάκος: 1500 μετανάστες προσπάθησαν να μπουν στον Έβρο σε ένα 24ωρο

Στην αποκάλυψη ότι 1500 παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες επιχείρησαν να περάσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο μέσα σε ένα μόλις 24ωρο, προχώρησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σύμφωνα με τον κο Θεοδωρικάκο, η μαζική εισροή επιχειρήθηκε πριν από δύο ημέρες και εν τέλει απετράπη. Ο ίδιος έκανε λόγο για “συγκεκριμένη μεθοδολογία” από την πλευρά της Τουρκίας και είπε ότι ειδικά το καλοκαίρι που η στάθμη του ποταμού πέφτει οι διακινητές προσπαθούν “να τους βάλουν σε νησίδες” (εν. τους παράτυπους μετανάστες και τους πρόσφυγες).

Δεδομένης της αναφοράς του στη μεθοδολογία περί νησίδων, ο κος Θεοδωρικάκος σχολίασε και το πρόσφατο περιστατικό με τους 38 εγκλωβισμένους σε νησίδα του ποταμού Έβρου για να πει ότι με βάση έγγραφο του ΓΕΣ η νησίδα στην οποία βρίσκονταν αρχικά οι πρόσφυγες/μετανάστες ανήκει στην τουρκική επικράτεια σύμφωνα με τις γεωγραφικές συντεταγμένες.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μάλιστα έστρεψε τα βέλη του και κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλώντας τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει συγγνώμη για όσα έλεγε τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με το επεισόδιο με τους 38.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.