Αυστηρή κριτική Άνθιμου κατά του Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη

Ιδιαίτερα καυστικός σχετικά με την εμφάνιση του Αμερικανού πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος. Υπενθυμίζεται ότι ο Τζορτζ Τσούνης έκανε την πρώτη του επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη ιδιωτικά, στις 17 Αυγούστου, συνοδεύοντας μάλιστα τον Αμερικανό Γερουσιαστή και πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ Μπομ Μενέντεζ.

Ο Μητροπολίτης με ελάχιστες λέξεις κατακεραύνωσε τη στάση αλλά και την εμφάνιση του Τζορτ Τσούνη, η οποία αποτελείτο από μία βερμούδα, ένα T-shirt και σανδάλια με την εξής δήλωση: “Ο Αμερικανός Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα δεν μπορεί να εμφανίζεται ανεπίσημα και μάλιστα με ανέμελη θερινή ενδυμασία στην Αλεξανδρούπολη”. 

Ο Τζόρτζ Τσούνης πριν από λίγο καιρό παρέλαβε το χαρτοφυλάκιο της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, από τον Τζέφρι Πάιατ. Σημειώνεται ότι ο νεοδιόριστος πρέσβης δεν έχει κάνει επίσημη επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη αφ’ ης στιγμής ανέλαβε τα καθήκοντα του και ως εκ τούτου, η πρώτη του επίσκεψη στην πόλη ήταν… by the way.

Ωστόσο, ο χαρακτηρισμός της εν λόγω επίσκεψης χρήζει μεγάλης συζήτησης καθώς το σημείο το οποίο επισκέφθηκε είναι ούτως ή άλλως η έδρα ενός θεσμικού φορέα (Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης). Πόσο μάλλον όταν συνοδεύει και έναν υψηλό αξιωματούχο των ΗΠΑ, όπως ο Μπομπ Μενέντεζ.

Πάντως το αποτέλεσμα της συνάντησης δεν κοινοποιήθηκε στα ΜΜΕ πέρα από τις καθιερωμένες φωτογραφίες που διέθεσε στα social media ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κώστας Χατζημιχαήλ και στις οποίες μάλιστα δεν συμμετείχε ο Τζορτζ Τσούνης, παρά μόνο ο Μπομπ Μενέντεζ.

Ωστόσο, φωτογραφίες του Τζορτζ Τσούνη (εκ των οποίων αποκαλύφθηκε και η περιβολή του) δημοσιεύτηκαν από διάφορους χρήστες των social media.