Ο Υπουργός Μετανάστευσης επιβεβαίωσε τον θάνατο της Μαρίας στη νησίδα του Έβρου

Εκτάκτως στον Έβρο και στο ΚΥΤ Φυλακίου βρέθηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης το πρωί της 16ης Αυγούστου προκειμένου να επιληφθεί προσωπικά του θέματος με τους 38 παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες, που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του ποταμού Έβρου και εν τέλει πέρασαν σε ελληνικό έδαφος, όπου και περισυνελλέγησαν από τις ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κος Μηταράκης “μόλις οι 38 μετανάστες βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος η Ελλάδα τους περισυνέλεξε και παρείχαμε ιατρική περίθαλψη. Είναι όλοι πολύ καλά στην υγεία τους, μία έγκυος νοσηλεύεται προληπτικά”

Οι Τουρκικές αρχές τους ανάγκασαν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα. Τους συνέλαβαν και δεν τους έδωσαν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση διεθνούς προστασίας όπως δεσμεύεται η Τουρκία να κάνει από το Διεθνές Δίκαιο, είπε ο Υπουργός και κατέληξε επιβεβαιώνοντας τον θάνατο της 5χρονης Μαρίας

“Προκύπτει από τις καταθέσεις ότι πέθανε ένα παιδί 5 ετών, σε τουρκικό έδαφος. Θα κινηθούμε μέσω του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, ώστε να μπορέσει να βρεθεί το σώμα του παιδιού στην τουρκική νησίδα και να έρθει να ταφεί με αξιοπρέπεια από την οικογένεια”, είπε χαρακτηριστικά.