5 εικόνες και μία διαμαρτυρία για το 1ο Street Food Festival της Αλεξανδρούπολης

Μεγάλη επιτυχία -τουλάχιστον σε επίπεδο επισκεψιμότητας- σημείωσε το 1ο Street Food Festival που διοργανώθηκε στην Αλεξανδρούπολη από την 29η έως την 31η Ιουλίου 2022. Η διοργάνωση φιλοξενήθηκε το Πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας και επικράτησε το αδιαχώρητο.

Τα διαφόρων τύπων φαγητά που πωλούνταν στο χώρο του φεστιβάλ φαίνεται ότι κίνησαν το ενδιαφέρον και την περιέργεια πολλών που έσπευσαν να δοκιμάσουν περιμένοντας για αρκετή ώρα στις ουρές. Το φεστιβάλ πλαισιώθηκε μουσικά από τοπικούς καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων και ο  σαξοφωνίστας Κώστας Κάλλιας και το σχήμα ΕΝΑΡΤ

Το Street Food Festival έριξε αυλαία το βράδι της Κυριακής, ωστόσο το ραντεβού ανανεώθηκε για το χρόνου.

binary comment

Η διαμαρτυρία της Ένωσης Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος 

Εν τω μεταξύ όμως, η Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος έκανε ανακοίνωση διαμαρτυρίας σχετικά με το εν λόγω Φεστιβάλ, υποστηρίζοντας ότι δεν προωθεί τα τοπικά προϊόντα και καταστήματα.

Το κείμενο της διαμαρτυρίας:

Σε λίγη ώρα ξεκινάει το 1ο Street Food Festival της πόλης μας. Ένα φεστιβάλ σταθμός για πολλές πόλεις τις Ελλάδος, ένα φεστιβάλ που θα πρέπει να γίνεται σε κάθε πόλη ιδιαίτερα της Θράκης ώστε να διαδίδει την τοπική κουζίνα, τα παραδοσιακά προϊόντα αλλά και την ποιότητα παροχών των καταστημάτων εστίασης της περιοχής.
Δυστυχώς για την διοργάνωση του 1ου Festival Street Food της πόλης μας δεν είχε γνώση η Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, ενός από τα πιο ενεργά σωματεία της πόλης μας, ώστε να γίνει μία συντονισμένη προσπάθεια και συμμετοχή όσων περισσοτέρων καταστημάτων εστίασης της περιοχής.

Ως οφείλαμε επικοινωνήσαμε με τους διοργανωτές την ημέρα όπου ανακοινώθηκε το Φεστιβάλ και εκφράσαμε τον προβληματισμό μας για το ποιοι θα πάρουν μέρος σε αυτό το Φεστιβάλ αλλά και για την λάθος εποχή που πραγματοποιείτε καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και της τουριστικής σεζόν και κανείς επαγγελματίας δεν μπορεί να αφήσει το μαγαζί του και να πάρει μέρος σε μία τέτοια γιορτή γαστρονομίας κι ας θέλει !
Απορούμε πως διαδίδετε η τοπική κουζίνα ή τα τοπικά προϊόντα, όταν δεν λαμβάνουν μέρος επιχειρήσεις της περιοχής μας αλλά από άλλες πόλεις της Ελλάδος.
Ποιος εξυπηρετείται άραγε από ένα φεστιβάλ χωρίς να έχουν γνώση οι πλέον ενδιαφερόμενοι;
Να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όποιον πραγματικά το διοργανώνει.
Το ΔΣ της Ένωσης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Έβρου