Παρουσίαση του τόμου της ΔΣΟ “Αγία Σοφία. Οι ναοί της Του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο”

Την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί στον Προαύλιο χώρο της Εκκλησίας της Παναγίας Ελευθερώτριας στο Διδυμότειχο η παρουσίαση του τόμου που εξέδωσε η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) “ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ”. Ως γνωστόν μέλος της Γραμματείας της Δ.Σ.Ο. και Ταμίας της είναι ο Βουλευτής Έβρου κ. Σταύρος Κελέτσης, ο οποίος και είχε την πρωτοβουλία της παρουσίασης του Τόμου στον Έβρο και ειδικότερα στο Διδυμότειχο.

Έτσι σε συνεργασία της Δ.Σ.Ο. με την Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Δήμου Διδυμοτείχου διοργανώνεται η εκδήλωση στην ιστορική πόλη της Θράκης, που είναι και η πρώτη που πραγματοποιείται μετά την Αθήνα και άλλες πόλεις του εξωτερικού στην Ελληνική Περιφέρεια. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

19:45 Πέρας προσέλευσης των συμμετεχόντων

20:00-20:20 Βυζαντινή χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου

20:20-20:25 Καλωσόρισμα από τον Ταμία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), βουλευτή Έβρου κ. Σταύρο Κελέτση

20:25-20:30 Καλωσόρισμα από τον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου  κ. Δαμασκηνό

20:30-20:35 Καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου

20:35-20:50 Προβολή ντοκιμαντέρ για τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.)

20:50-21:00 Ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Δ.Σ.Ο. βουλευτή δρ. Μάξιμου Χαρακόπουλου

21:00-21:10 Εισήγηση – παρουσίαση του Τόμου από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) Καθηγητή Γεώργιο Τσιγάρα

21:10-21:15 Προβολή βίντεο για τους ναούς της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο

21:15-21:20 Τιμητική αναφορά στον ερευνητή κ. Μιχάλη Πατέλη για την συνεισφορά του στην εκπόνηση του Τόμου

21:20 Πέρας της εκδήλωσης και διανομή του τόμου στους συμμετέχοντες

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, με παράκληση της τήρησης των κανόνων ασφαλείας κατά του covid-19. Η εκδήλωση θα συνοδευτεί με παραδοσιακά τραγούδια  για την «Αγιά Σοφιά» που θα αποδώσει η Βυζαντινή χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου καθώς και με έκθεση φωτογραφίας με τους Ναούς της Αγίας Σοφίας ανά τον κόσμο (από τον σχετικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η Δ.Σ.Ο.)  ενώ  στο τέλος της εκδήλωσης ο τόμος θα διανεμηθεί στους συμμετέχοντες.