Παρα λίγο τραγωδία στη Δαδιά – Πυροφύλακας απεγκλωβλίστηκε με ελικόπτερο

Για έβδομη ημέρα οι πυκνοί καπνοί από την πυρκαγιά της Δαδιάς πνίγουν όλο τον Έβρο και δεν υπάρχει προς το παρόν καμία αίσθηση ότι η κατάσταση βαίνει βελτιούμενη. Η νύχτα της Τρίτης 26/07 ήταν ιδιαίτερα δύσκολη καθώς υπήρξε μετατόπιση του μετώπου προς Λύρα – Προβατώνα – Λευκίμη με ιδιαίτερη ένταση στην περιοχή “Λιούρτα”, που αποτελεί τον χώρο αναψυχής της Λευκίμης.

Στο πυροφυλάκιο της περιοχής μάλιστα καταγράφηκαν και στιγμές αγωνίας καθώς η φωτιά κύκλωσε το σημείο με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί εκεί ο πυροφύλακας και να απομακρυνθεί τελικώς με ελικόπτερο προκειμένου να μην κινδυνεύσει η ζωή του. Σύμφωνα με όσα είπε στο focustonevro, ο αντιδήμαρχος Σουφλίου Δημήτρης Δαρούσης, είπε ακόμα ότι σε δεύτερο χρόνο απομακρύνθηκε και το προσωπικό αυτοκίνητο του πυροφύλακα, με το οποίο είχε μεταβεί στο σημείο καθώς λόγω φόρτου εργασίας οι εμπλεκόμενοι κινούνται ακόμη και με ίδια μέσα.

Πάνω από 30.000 στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη

Εν τω μεταξύ, παρά το γεγονός ότι η πυρκαγιά είναι ακόμα σε εξέλιξη, οι πρώτοι υπολογισμοί αναφέρουν ότι πέρίπου 34.000 στρέματα δασικής έκτασης έχουν γίνει στάχτη. Παράλληλα σήμερ (27/07) θα τεθεί σε εφαρμογή η επιχείρηση προστασίας του σημείου όπου διαβιεί ο σπάνιος μαυρόγυπας.