Search
Close this search box.
Η Δαδιά και άλλοι τρεις οικισμοί κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας της κοινότητας Δαδιάς της Δ.Ε. Σουφλίου και των κοινοτήτων Προβατώνα, Λύρας και Λευκίμμης της Δ.Ε. Τυχερού του Δήμου Σουφλίου, της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης, για την διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 21/07/2022 στις παραπάνω περιοχές, αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 23 Ιανουαρίου 2023. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Η κήρυξη έγινε την Κυριακή 24 Ιουλίου και όπως προκύπτει από αυτό θα έχει χρονική διάρκεια έξι μηνών. Εν τω μεταξύ, δριμεία κριτική ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια ΑΜΘ και την κυβέρνηση συνολικά, καθώς όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Τομεάρχη Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου: “Τέσσερις ημέρες έκαιγε ανεξέλεγκτα η μεγάλη πυρκαγιά στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς και η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την Περιφέρεια ΔΕΝ είχαν προχωρήσει σε ΚΗΡΥΞΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. Μετά την επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη Δαδιά και την κατάθεση της πρότασής μας στο κυβερνητικό κλιμάκιο και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προχώρησαν σε κήρυξη με ημερομηνία 24/7/22 και ψηφιακή υπογραφή 25.07.2022 ώρα 09.38.55! Είναι επικίνδυνοι και ανεπαρκείς και πρέπει να φύγουν το συντομότερο!!!”