Μέτιος: Σε λίγες μέρες θα έχουμε απαντήσεις για τις συνέπειες από την πτώση του Antonov στην Καβάλα

Ιδιαιτέρως προβληματισμένοι είναι οι κάτοικοι, αλλά κυρίως οι αγρότες στην περιοχή των Αντιφιλίππων Καβάλας, όπου το βράδι του Σαββάτου κατέπεσε φλεγόμενο το αεροσκάφος τύπου Antonov που ταξίδευε από τη Σερβία προς το Μπαγκλαντές φέροντας 11.5 τόνους πυρομαχικών (για εκπαιδευτική χρήση, σύμφωνα με όσα δήλωσαν αξιωματούχοι των δύο χωρών).

Πέρα από την διακρατική διάσταση που έχει λάβει το θέμα της πτώσης του αεροσκάφους που οδήγησε στο θάνατο τα οκτώ μέλη του πληρώματος του, σημαντική είναι και η τοπική διάστασή του, καθώς ήδη έχει αποκλειστεί περιοχή σε ακτινά 400 μέτρων από το σημείο της πτώσης. Σε αυτή την περιοχή υπάρχουν καλλιέργειες που παραμένουν ασυγκόμιστες – και κανείς δεν ξέρει πότε θα συγκομιστούν – ενώ όσες χρειάζονται άρδευση, δεν αρδεύονται και άρα οδηγούνται στην καταστροφή.

Επομένως, το πρώτο ερώτημα που τέθηκε από την παράταξη Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία είναι αν και πώς θα αποζημιωθούν οι αγρότες που δεν θα καταφέρουν να εκμεταλλευτούν τις καλλιέργειες τους. Ωστόσο κος Μέτιος δεν είχε απάντηση επ’ αυτού πέραν του ότι “είναι επικοινωνία με την κυβέρνηση”, αλλά χωρίς να ξέρει τι θα γίνει τελικά.

Επιπλέον, στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει έντονη ανησυχία σχετικά με το άν το φορτίο του αεροσκάφους επηρέασε τον υδροφόρο ορίζοντα, αλλά ούτε και γι’ αυτό είχε απαντήσεις ο Περιφερειάρχης καθώς όπως είπε γίνονται έλεγχοι και οι απαντήσεις θα δοθούν “σε λίγες μέρες”.