Επιστολή στον Θάνο Πλεύρη από τον Κώστα Μπακαλάκη που έχασε τη σύζυγο και το παιδί τους στο ΠΓΝΑ

Αφορμή από το πρόσφατο περιστατικό στην Πάτρα, όπου ένας 49χρονος έχασε τη ζωή του μη έχοντας εξεταστεί από ιατρούς στο Νοσοκομείο Άγιος Άνδρεας, στο οποίο είχε προσφύγει, παίρνει ο Κώστας Μπακαλάκης από την Αλεξανδρούπολη για να επικοινωνήσει με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Ο Κώστας Μπακαλάκης είναι ο σύζυγος της άτυχης Δέσποινας, που πριν από 1.5 χρόνο έχασε τη ζωή της νοσηλευόμενη στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, ούσα στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της και μαζί της φυσικά είχε φύγει από τη ζωή και το έμβρυο.

Ο κος Μπακαλάκης με την επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας ζητάει απαντήσεις σε όλα τα ερωτηματικά που βασανίζουν τον ίδιο και την οικογένεια του, καθώς 1.5 χρόνο μετά, ελάχιστα έχουν γίνει προς αποκατάσταση της αλήθειας και την απόδοση ευθυνών στο τραγικό περιστατικό.

Γράφει ο κος Μπακαλάκης:

“κ. Πλεύρη
πριν από περίπου ενάμισι χρόνο έχασα εντελώς άδικα την γυναίκα μου, ηλικίας 37ετών και το αγέννητο παιδί μου, που αν και η σύζυγός μου ήταν 7 μηνών έγκυος ζύγισε 2.200 γραμμάρια, δηλαδή απολύτως βιώσιμο, από σωρεία λαθών και απερίγραπτης αδιαφορίας των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Η εφημερεύουσα ιατρός έβλεπε την έγκυο στον 7ο μήνα σύζυγό μου να σφαδάζει από πόνους και διέγνωσε…….ουρολοίμωξη, μη λαμβάνοντας υπόψη της κανένα απολύτως ιατρικό στοιχείο υπόψη της, ούτε καν την αρνητική καλλιέργεια ούρων. Την άφησε να σφαδάζει από πόνους αβοήθητη σε ένα απομακρυσμένο δωμάτιο, δίνοντάς της μόνο έναν αριθμό τηλεφώνου για να τηλεφωνήσει στις νοσηλεύτριες και αφού απομάκρυνε όλους τους εμάς τους συγγενείς της με το πρόσχημα του covid, θαρρείς και εγώ δεν κοιμόμουν στο ίδιο κρεβάτι με την γυναίκα μου, δεν ζούσα στο ίδιο σπίτι με την γυναίκα μου. Αποτέλεσμα ήταν να πεθάνει από αιμορραγία αβοήθητη και μόνη η γυναίκα μου και το παιδί μου που κυοφορούσε.
Ποιός ενδιαφέρθηκε για τον θάνατο των δύο αυτών ανθρώπων; Κανείς απολύτως. Η Κεντρική Διοίκηση κ. Πλεύρη απλά διέταξε μία ΕΔΕ, ο Εισαγγελέας μία προανάκριση και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕ την ιατρό που επιλήφθηκε της συζύγου και του παιδιού μου, δίνοντάς της ακαδημαϊκή θέση.
Ποιόν ένοιαξε για τον θάνατο των δύο αυτών ανθρώπων; Ποιόν ένοιαξε για την κοινή γνώμη των κατοίκων της Αλεξανδρούπολης που βράζουν από οργή για τον θάνατό τους, ποιόν ένοιαξε αν και εφόσον στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης παρέχονται ορθές ιατρικές υπηρεσίες.
Κανέναν από την Κεντρική Διοίκηση. Αισθάνομαι ότι σε λίγο θα πρέπει να ζητήσουμε και συγγνώμη γιατί αδίκως και με κακουργηματική υπαιτιότητα χάσαμε μία νέα μητέρα και το παιδί της. ΝΤΡΟΠΗ ή αλλιώς όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι: ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ
Κύριε Πλεύρη, οφείλεται μια απάντηση. Κρίνεται με δύο μέτρα και δύο σταθμά, την αξία της ζωής των ανθρώπων; Στην Πάτρα οδηγήσατε αμέσως σε παραίτηση τον διοικητή του νοσοκομείου, και μάλιστα  επειδή δεν παρασχέθηκαν ιατρικές υπηρεσίες σε  ημέρα που το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, και καλά κάνατε. Στην Αλεξανδρούπολη όμως τι κάνατε; Είστε γνώστης των τραγικών αυτών γεγονότων; Γιατί τόση αδιαφορία; Οφείλετε μια απάντηση!
Μπακαλάκης Κώστας”