Τι συμβαίνει με την έρευνα γνώμης της RealPolls.eu;

Κάτι περίεργο συμβαίνει τελευταία με την έρευνα  γνώμης που διεξάγει εταιρία με το όνομα realpolls.eu και η οποία έχει κυκλοφορήσει ευρέως στο διαδίκτυο. Η έρευνα “μοιράστηκε” από chatbox σε chatbox και οι ερωτήσεις ήταν πολιτικού περιεχομένου σε δύο κατευθύνσεις: η μεν πρώτη δέσμη αφορούσε την τοπική αυτοδιοίκηση (ανά Δήμο του Έβρου) και η άλλη την κεντρική πολιτική σκηνή (εθνικές εκλογές).

Ανάλογα με τον τόπο στον οποίο δηλώνει ο ερωτηθείς ότι ψηφίζει, αναπτύσσεται σχετική καρτέλα με ονόματα υποψηφίων δημάρχων, ενώ ανάλογα με το κόμμα το οποίο προτίθεται να ψηφίσει ο ερωτηθείς και εφόσον το δηλώσει, αναπτυσσόταν αντίστοιχη καρτέλα με ονόματα φερόμενων ως υποψήφιων βουλευτών/τριών.

Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες, οι καρτέλες με τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών/τριών έχουν αποσυρθεί και παραμένει μόνο η ερώτηση που αφορά την προτίμηση ως προς το κόμμα.

Για το λόγου το ασφαλές πάντως, ιδού φωτογραφικό αποτύπωμα με ονόματα “υποψηφίων” βουλευτών από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, σε καρτέλα που πλέον δεν υπάρχει: