Όχι σε πρόωρες εκλογές είπε σε συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Για άλλη μία φορά, ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχείρησε να βάλει τέλος στα σενάρια περί διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών. Πιο συγκεκριμένα, και μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ δήλωσε ότι “θέλει να κριθεί στο τέλος της τετραετίας” και συμπλήρωσε ότι «η χώρα υπηρετείται καλύτερα από μονοκομματικές κυβερνήσεις, Θέλω να εξασφαλίσω την κυβερνητική σταθερότητα της χώρας. Παίρνω το ρίσκο της σταθερότητας κι αν έχει κάποιο πολιτικό κόστος, ας το έχει. Αν αυτό με οδηγήσει σε ένα πολιτικό κόστος, γιατί θα έχω να διαχειριστώ έναν δύσκολο χειμώνα, ας γίνει έτσι». 

Από την άλλη πλευρά όμως, τα σενάρια περί διεξαγωγής πρόωρων εκλογών έχει υπερβεί πλέον το όριο της φημολογίας, αφού διακινούνται έως και πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής της διαδικασίας με επικρατέστερες την 11η ή την 18η Σεπτεμβρίου. Στο ίδιο πλαίσιο κινείται η παρασκηνιακή “στρατολόγηση” υποψηφίων από όλα τα κόμματα – που την βλέπουμε να συμβαίνει και εδώ στον Έβρο.

Ανεξάρτητα από το ποιος πιστεύει ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές και ποιος όχι, όλοι πρέπει να βάζουν στην εξίσωση και τις αυτοδιοικητικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τον Οκτώβρη του 2023. Τούτου δοθέντος εκτιμάται από ορισμένους ότι αν οι εκλογές γίνουν στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή τον Μάιο του 2023, αυτό θα “ζορίσει” τις αυτοδιοικητικές καθώς δεν θα υπάρχει επαρκής χρόνος για τα λεγόμενα “χρίσματα” και τις εν γένει κομματικές στηρίξεις στις αυτοδιοικητικές παρατάξεις. Αν όμως, οι εκλογές γίνουν πρόωρα, τότε ο χρόνος που μεσολαβεί από το να ξεκαθαρίσει το τοπίο έως τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών, αρκεί για να “οργανωθούν” τα στρατόπεδα της αυτοδιοίκησης.