Στον “αέρα” ακόμα μία δημοσκόπηση για το πότε θα γίνουν Εκλογές

Περιόδος έντονων πολιτικών συζητήσεων είναι αυτή που διανύουμε καθώς ολοένα και περισσότερο αισθητός γίνεται ο ψίθυρος περί διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών με επικρατέστερη ημερομηνία κάπου μέσα στον προσεχή Οκτώβριο.

Τα εκλογο-σενάρια φουντώνουν συνεχώς μέρα με τη μέρα, ωστόσο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αποφεύγει να τοποθετηθεί ανοιχτά αν και ορισμένοι επιχειρώντας να ερμηνεύσουν λεγόμενά του, εκτιμούν ότι έχει υπονοήσει την πρόθεσή του για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Στις ευθείες δηλώσεις του, πάντως,ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει ότι η Νέα Δημοκρατία θα ολοκληρώσει τη θητεία που έχει ξεκινήσει από τον Ιούλιο του 2019.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη πλευρά ζητά μετ’ επιτάσεως πρόωρες εκλογές και χωρίς περιστροφές, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ανεπαρκείς και επικίνδυνους χειρισμούς στα οικονομικά και την εξωτερική πολιτική.

Συνεπώς κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν τελικά θα γίνουν πρόωρες εθνικές εκλογές ή όχι, ενώ την ίδια ώρα, οι εταιρίες δημοσκοπήσεων επιχειρούν να καταγράψουν τον σφυγμό της κοινωνίας διεξάγοντας συνεχώς έρευνες, όπως αυτή από την οποία παρατίθεται screenshot στην κεντρική φωτογραφία του κειμένου. Η έρευνα αυτή “μοιράστηκε” στη λίστα των μέηλ μόλις σήμερα (04/07) και όπως γίνεται κατανοητό, ρωτάει ευθέως τους/τις συμμετέχοντες/ουσες για το αν θέλουν πρόωρες εκλογές ή όχι.