Ορεστιάδα – Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ τιμά την ηθοποιό Ντίνα Κώνστα

Κύμα θλίψης και συγκίνησης κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε η ανακοινωση του θανάτου της σπουδαίας ηθοποιού Ντίνας Κώνστα. Η Ντίνα Κώνστα έφυγε από τη ζωή στα 83 της χρόνια, ούσα ασθενής από άνοια εδώ και κάποιο διάστημα.

Η Ντίνα Κώνστα διέγραψε μια μακρά και σπουδαία πορεία στο ελληνικό θέατρο, εν τούτοις ο ρόλος που της χάρισε την πλατιά αποδοχή του κοινού ήταν αυτός της Ντένης Μαρκορά στο σίριαλ “Δύο Ξένοι”. Η Ντίνα Κώνστα σχεδόν κατάφερε να “πείσει” ότι η Ντένη είναι ένα υπαρκτό πρόσωπο – και ως τέτοια αντιμετωπίζεται ως σήμερα- αν και όλοι και όλες ξέρουν ότι η εκκεντρική πλούσια περσόνα με τις καυστικές ατάκες έζησε μόνο στον φανταστικό κόσμο των Ρήγα – Αποστόλου.

Από την άλλη πλευρά, ίσως είναι και κάπως άδικο ότι ο προβολέας πέφτει κατά βάση στον συγκεκριμένο ρόλο, που ναι μεν υπήρξε εμβληματικός, όμως δεν είναι ο μοναδικός. Πολύ πριν ρίξει στον ώμο της τη ρενάρ της Ντένης, η Ντίνα Κώνστα είχε ήδη κατακτήσει τις θεατρικές σκηνές της Αθήνας -και όχι μόνο- σηκώνοντας στις πλάτες της “βαρείς” ρόλους και επιδιδόμενη σε εξαιρετικές ερμηνείες. Αντίστοιχη βέβαια ήταν και η προ των “Δύο Ξένων” τηλεοπτική της διαδρομή, η οποία συνεχίστηκε και μετά το επιτυχημένο σήριαλ, ενώ η θεατρική της πορεία ολοκληρώθηκε με την ενσάρκωση της Σωτηρίας Μπέλλου σε μία παράσταση αφιερωμένη στη ζωή της γνωτής ρεμπέτισσας.

Πέρα από την καλλιτεχνική της πορεία, η Ντίνα Κώνστα είχε αναπτύξει και έντονη κινηματική δράση υπηρετώντας τα πιστεύω της με κάθε πρόσφορο μέσο, ενώ ήταν και από τις ενθερμότερες υποστηρίκτριες του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου της Νέας Ορεστιάδας, που διοργανώνει σε ετήσια βάση το θέατρο Διόνυσος. Εξ αυτού του λόγου, άλλωστε, η φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένη στην εκλιπούσα ηθοποιό, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο “Διόνυσος” και σύμφωνα με πληροφορίες του “R” θα φωτιστούν όλοι οι σταθμοί της καλλιτεχνικής της διαδρομής.