Οι μαθητές της Αλεξανδρούπολης γράφουν ιστορία στη Βραζιλία

Τα ονόματά τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία του τοπικού αθλητισμού γράφουν οι μαθητές και οι προπονητές του 3ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης και του Εθνικού, που συμμετέχουν στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα βόλλεϊ, που διοργανώνεται στη Βραζιλία.

Ήδη, η ομάδα έχει περάσει στις 8 καλύτερες του κόσμου, επικρατώντας επί της ομάδας της Αργεντινής το απόγευμα της Τετάρτης 22/06. Στον επόμενο αγώνα (που θα γίνει αύριο Παρασκευή), η ομάδα της Αλεξανδρούπολης, θα αναμετρηθεί με αυτήν της Τουρκίας και θα κριθεί η πορεία της στο πρωτάθλημα.

Πάντως, οι έφηβοι βολλεϊμπολίστες έχουν ήδη καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο και πρωτοφανές για τα τοπικά αθλητικά δρώμενα, ενώ και η πορεία τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα λογίζεται ως εξαιρετική. Ειδικά, αν υπολογίσει κανείς τις συνθήκες υπό τις οποίες κατάφεραν την πρόκριση τους στο πρωτάθλημα, αλλά και το γεγονός ότι οι περισσότερες συμμετέχουσες χώρες έχουν πολύ μεγαλύτερη οργάνωση (σε κρατικό επίπεδο πάντα) στον σχολικό αθλητισμό σε σχέση με την Ελλάδα. Παρόλα αυτά, οι Αλεξανδρουπολίτες βολλεϊμπολίστες απέδειξαν ότι “όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος” και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό!