Daily Sabah – Η Ελλάδα είναι ήδη υπό κατοχή

Λάδι στη φωτιά των ελληνοτουρκικών σχέσεων ρίχνει ο αρθρογράφος Melih Altιnok με ένα κείμενό του στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Τουρκίας Daily Sabah.

Στο κείμενο αυτό, που φέρει τον τίτλο “Η Ελλάδα είναι ήδη υπό κατοχή”, ο αρθογράφος δράττεται δηλώσεων του Έλληνα βουλευτή του Μέρα25 Κλέωνα Γρηγοριάδη για να εγκαλέσει την Ελλάδα αναφορικά με τις σχέσεις της με τις δύο υπερδυνάμεις ενώ στην κατακλείδα του, υποστηρίζει: “Γι’ αυτό οι Τούρκοι θέλουν να σωθεί η Ελλάδα από την κατοχή. Φτάνει πια! Σε παρακαλώ μην αφήσεις τον εαυτό σου να εξαπατηθεί, αγαπητέ γείτονα!”

Η τοποθέτηση του Κ. Γρηγοριάδη που “ενέπνευσε” τον Τούρκο αρθρογράφο είναι η εξής:

“Η ιστορία λέει ότι οι μεγάλες δυνάμεις εκμεταλλεύονται τις μικρές δυνάμεις και τις χρησιμοποιούν για δικό τους όφελος, ανεξάρτητα από τον πόνο που μπορεί να προκαλέσουν. Αυτό ακριβώς συνέβη το 1922. Ακριβώς τότε οι μεγάλες δυνάμεις χρησιμοποίησαν πρόχειρα την Ελλάδα ως αντιπερισπασμό εναντίον των Νεότουρκων του Κεμάλ (του ιδρυτή της Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ), ώστε να φτάσουν εύκολα και χωρίς αντίσταση τα χέρια τους στα κοιτάσματα πετρελαίου στη Μέση Ανατολή που ήταν τότε υπό οθωμανική κυριαρχία, που τώρα χρησιμοποιούν ως χρήσιμους ηλίθιους. Η χρονική περίοδος στην οποία ζούμε απαιτεί να μάθουμε καλά αυτό το μάθημα”.