Η Άντζελα Γκερέκου εγκαινίασε από τον Έβρο τις “Ανθισμένες Διαδρομές”

Ένα νέο πρόγραμμα αγροτουρισμού υπό τον τίτλο “Ανθισμένες Διαδρομές” εγκαινιάζει ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος. Όπως εξήγησε από την Ορεστιάδα, η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, το πρόγραμμα θα φέρει την ονομασία “Ανθισμένες Διαδρομές” και στόχο θα έχει να κινητοποιεί τουρίστες/τριες και τους/τις κατευθύνει σε μέρη της Ελλάδας όπου υπάρχει ανθοφορία φυτών.

Η πρώτη παρουσίαση του προγράμματος έγινε στην Ορεστιάδα και μάλιστα με φόντο τα ανθισμένα λεβαντοχώραφα της ΚΟΙΝΣΕΠ “Άρωμα Έβρου”, που με έδρα την βορειότερη πόλη της Ελλάδας, εδώ και περίπου δύο χρόνια έχει εισέλθει δυναμικά στην καλλιέργεια, την μεταποίηση, αλλά και το εμπόριο της λεβάντας.

Η Άντζελα Γκερέκου αποδέχτηκε την πρόσκληση των ανθρώπων της “Άρωμα Έβρου” και από την Ορεστιάδα εξήγησε ότι το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έναν ψηφιακό χάρτη στον οποίο οι ενδιαφερόμενοι/ες θα βρίσκουν εύκολα σημεία στα οποία γίνεται ανθοφορία φυτών (με αναλυτικές λεπτομέρειες για τον χρόνο της ανθοφορίας, τη διάρκεια, το είδος του φυτού κα) και είναι εμπνευσμένο από το έργο του ελληνπ-ιρλανδικής καταγωγής, αλλά πολιτογραφημένου Ιάπωνα λογοτέχνη Λευκάδιο Χερν, ενώ έχει αναφορές και στην αξιοποίηση των κερασώνων από το ιαπωνικό κράτος.

Η Άντζελα Γκερέκου, αφού ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στην Ορεστιάδα περιόδευσε στο Σουφλί και την Αλεξανδρούπολη, όπου είχε επαφές με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και συζητήσεις για θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος.