Αλεξανδρούπολη – Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία επιστρέφει στον Δήμο το κτίριο που του παραχώρησε

Μία απόφαση που μάλλον προκαλεί εντύπωση έλαβε πρόσφατα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Έβρου, και αυτή αφορά στην επιστροφή προς τον Δήμο Αλεξανδρούπολης του κτιρίου που του είχε παραχωρηθεί για τις ανάγκες των μελών του.

Η απόφαση μάλιστα είναι επισήμως ειλημμένη και με επιστολή τους προς τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, ο πρόεδρος και μέλη του ΔΣ του Συλλόγου ζητούν συνάντηση ώστε να υπογραφεί και το σχετικό πρωτόκολλο της επιστροφής!

Το κτίριο (παλιά Πρόνοια) παραχωρήθηκε από τον Δήμο προς τον Σύλλογο τον Δεκέμβριο του 2021 και έκτοτε άρχισε η εκτέλεση εργασιών από τον Σύλλογο, ώστε ο χώρος να γίνει κατάλληλος για τα μέλη και τις ανάγκες τους. Όμως, όπως αναφέρεται στην επιστολή τους, προ ολίγων ημερών ενημερώθηκαν μέσω του αντιδημάρχου Θ. Βουρδόλη, ότι το μισό του χώρου που είχε παραχωρηθεί στον Σύλλογό τους, παραχωρήθηκε σε άλλον Σύλλογο.

Έτσι, “επειδή ο υπόλοιπος χώρος δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών του Συλλόγου μας και παρόλες τις εργασίες που έχουμε κάνει στο εξάμηνο που διανύσαμε, δεν θα το χρησιμοποιήσουμε”, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να κάνει την επιστροφή και μάλιστα ζητά και τη σχετική συνάντηση ώστε να γίνει η ανάλογη διοικητική πράξη.