Β. Κασαπίδης για κλείσιμο παραλιακής: “Η αγορά ζητά σταθερότητα”
Πολύ μελάνι χύθηκε τις τελευταίες ημέρες για το θέμα της παραλιακής λεωφόρου της Αλεξανδρούπολης και ειδικά για το πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις πρέπει αυτή να παραδίδεται στους πεζούς τα καλοκαιρινά απογεύματα.
Μετά από μία σειρά γεγονότων, η παραλιακή λεωφόρος της Αλεξανδρούπολης πεζοδρομείται πλέον τα βράδια από την Παρασκευή 03 Ιουνίου, κάθε βράδι από τις 20.00 έως τη 01.00.
Για το συγκεκριμένο θέμα, εξέδωσε ανακοίνωση και ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, σημειώνοντας τα εξής:
  • Η άποψη του εμπορικού κόσμου ήταν και είναι πως θα πρέπει να υπάρχει μια σταθερότητα στο ωράριο καθώς και στις ημερομηνίες που κλείνει η παραλιακή στην πόλη μας.
  • Γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να παραμείνει το γνωστό σε όλους μας ωράριο, από τις 20:00 έως και τη 01:00 η ώρα, και μάλιστα από την 01/06 και μετά.
  • Ο λόγος είναι πως δεν επιζητούμε τις αλλαγές διότι ο κόσμος έχει συνηθίσει στο συγκεκριμένο ωράριο και δε θελουμε να προκαλέσουμε αναστάτωση στην ομαλή λειτουργία της αγοράς.
  • Να επισημάνουμε πως ουδέποτε ζητήθηκε επισήμως η θέση του Συλλόγου μας για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τον Εμπορικό Σύλλογο.
  • Με τοποθέτησή του ήδη απο τις 20/5, ο πρόεδρος του Συλλόγου σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης είπε πως το μόνο ζητούμενο για τους επαγγελματίες και την αγορά είναι να μην υπάρχουν αλλαγές.