Μυτιληνός – Μιχαηλίδης πάνε μαζί στις εκλογές του 2023

Τη συμπόρευσή τους προς τις εκλογές του 2023 ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου (αν και εδώ και μέρες το είχε ανακοινώσει ο καθένας μόνος του) ο Παύλος Μιχαηλίδης και ο Βαγγέλης Μυτιληνός. Οι δύο αυτοδιοικητικοί ανακοίνωσαν την συμπόρευσή τους και όχι την δημιουργία παράταξης, όπως ξεκαθάρισαν, και εξήγησαν ότι έως τις εκλογές θα πορεύεται ο καθένας από το αυτοδιοικητικό μετερίζι στο οποίο εκλέχθηκε το 2019 (ο μεν Βαγγέλης Μυτιληνός στην Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση, ο δε Παύλος Μιχαηλίδης ως ανεξάρτητος, αφού η παράταξη ΑΝΑΣΑ επί της ουσίας τον απέπεμψε από αρχηγό μετά τις εκλογές).

Η εκτίμησή τους είναι ότι μπορούν να δημιουργήσουν μία παράταξη νίκης για τις εκλογές του 2023 ενώ δεν ξεκαθάρισαν ποιος εκ των δύο θα ηγηθεί του τελικού σχήματος, αφήνοντας μάλιστα ανοικτό και το ενδεχόμενο να ηγηθεί κάποιος τρίτος πέραν των δύο εμπνευστών της συγκεκριμένης ιδέας.

Πάντως η ιδέα δεν είναι πρωτότυπη, καθώς είχε πέσει στο τραπέζι και στην προεκλογική περίοδο του 2019, οπόταν ο Βαγγέλης Μυτιληνός (όπως αποκάλυψε) είχε προτείνει στον Παύλο Μιχαηλίδη κοινή κάθοδο στις εκλογές, αλλά η συμφωνία δεν είχε γίνει κατορθωτή. Τώρα όμως, οι συνθήκες είναι τέτοιες που η συμφωνία επετεύχθη και εν καιρώ θα γίνει και η σχετική δημοσκόπηση για να καταδειχθεί αν όντως το εγχείρημα έχει απήχηση στον κόσμο του Δήμου Αλεξανδρούπολης ή όχι.

Ωστόσο, αμφότεροι πιστεύουν ότι αν στις εκλογές του 2019 είχαν κάνει τελικά την κοινή κάθοδο, το άθροισμα των ποσοστών τους (η παράταξη Μυτιληνού είχε συγκεντρώσει 9% και η παράταξη Μιχαηλίδη 16%) θα είχε αποτελέσει εισιτήριο για τον β’ γύρο της διαδικασίας, που θα κατέληγε σε νίκη τους και “σήμερα θα ήμασταν δημοτική αρχή”, όπως είπε ο Βαγγέλης Μυτιληνός.

Τέλος, δήλωσαν ότι δεν θα απορρίψουν τυχόν κομματική στήριξη εφόσον αυτή τους προσφερθεί, αλλά οι προϋποθέσεις αποδοχής μιας τέτοιας πρότασης, θα είναι αυστηρές.