Αλεξανδρούπολη: Άνδρας απώθησε ληστές με καραμπίνα και τώρα είναι κατηγορούμενος
Θύμα ληστείας μέσα στην οικεία του έπεσε το μεσημέρι της Παρασκευής ένας άνδρας στην Αλεξανδρούπολη και μάλιστα σε κεντρική οδό της πόλης, όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος του, Πάρης Παπαδάκης.
Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του δικηγόρου, το θύμα προκειμένου να εκφοβίσει τους πέντε επίδοξους ληστές, που απείλησαν τη ζωή του με κατσαβίδι, πυροβόλησε στον αέρα με κυνηγετική καραμπίνα.
Το περιστατικό συνέβη ενώπιον πολλών αυτοπτών μαρτύρων, υποστηρίζει ο κος Παπαδάκης, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η είδηση κυκλοφόρησε στον τοπικό τύπο διαστρεβλωμένη.
Σε κάθε περίπτωση, το μείζον ζήτημα είναι ότι οι ληστές, που είναι αλλοδαποί, δεν συνελήφθησαν, ενώ το θύμα και κάτοχος της καραμπίνας ευρέθη τελικώς κατηγορούμενος!
Ο άνδρας κατηγορείται για παράνομη οπλοφορία γιατί είχε λήξει η άδεια της κυνηγετικής καραμπίνας, αλλά και για άσκοπο πυροβολισμό, σύμφωνα με τον δικηγόρο.
Σημειώνεται μάλιστα ότι ο άνδρας πέρασε την Παρασκευή κρατούμενος καθώς η απολογία του ενώπιον του εισαγγελέα έχει οριστεί για το μεσημέρι του Σαββάτου στις 12.00
Π. Παπαδάκης: Απαράδεκτη η συμπεριφορά ορισμένων αστυνομικών 
Την ίδια ώρα, ο κος Παπαδάκης καταγγέλλει και τη συμπεριφορά ορισμένων αστυνομικών, που όπως λέει “θέλησαν να μετατρέψουν το θύμα σε θύτη κάνοντας κάποιες έωλες κ αβάσιμες εικασίες” και σημειώνει ότι “πρέπει να μάθουν οι προανακριτικοί υπάλληλοι τις προσωπικές τους κρίσεις χωρίς στοιχεία να τις κρατάνε για το σπίτι τους και όχι να αναφέρουν μη σοβαρές απόψεις όπως π.χ. ληστείες πρωί στην Αλεξ/πολη δεν γίνονται ή γιατί λήστεψαν εσένα και όχι άλλον…”