Γυναίκα υποδιοικήτρια έχει πλέον το Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου

Η Ευανθία (Εύη) Ορφανού είναι πλέον η υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου (ή η αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως είναι ο ορθός τίτλος) μετά από σχετική απόφαση του Υπουργού Υγείας, με την οποία ορίζεται το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Στη θέση του Προέδρου παραμένει ο Χρήστος Καπετανίδης, ενώ τα ονόματα που απαρτίζουν το Συμβούλιο είναι τα εξής:

1. ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Κωνσταντίνου, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου
2. ΟΡΦΑΝΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ του Διονυσίου, Διασώστρια, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον ΤΡΑΜΠΙΔΗ ΒΑΪΟ του Δημητρίου, Γεωπόνο
3. ΔΕΛΙΜΙΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Δημητρίου, Λογίστρια, ως τακτικό μέλος με αναπληρώτρια της την ΚΑΡΑΦΕΙΖΗ ΒΑΪΑ του Χρήστου, Εκπαιδευτικό.
4. ΜΑΡΚΑΚΙΔΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου, Διευθυντής Χειρουργικής ως τακτικό μέλος- εκπρόσωπος των ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου, με αναπληρωτή του τον ΜΗΤΡΑΚΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ του Θωμά, επιμελητή Α’ Χειρουργικής.
5. ΜΑΤΖΙΑΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του Δημητρίου, υπάλληλος κατηγορίας ΤΕ κλάδου Νοσηλευτικής με βαθμό Α’ ως τακτικό μέλος – εκπρόσωπος των εργαζομένων- πλην ιατρών του Νοσοκομείου, με αναπληρώτριά της την ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΩΤΗ ΤΡΙΑΔΑ του Γεωργίου, ομοίως.
Β. Ως Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζεται η ΟΡΦΑΝΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ.
Γ. Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι διετής, εξαιρουμένης της περιπτώσεως Α1 η θητεία της οποίας εξαρτάται της ολοκλήρωσης της διαδικασίας επιλογής Διοικητή, σύμφωνα με το άρ. 22 του Ν.4735/2020, όπως ισχύει.
Το who is who της Εύης Ορφανού 
Η Εύη Ορφανού είναι διασώστρια, ενώ έχει αναπτυγμένη κοινωνική δράση ως Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών & Σπανιων Παθήσεων Ν. Έβρου «Μαζί για Ζωή», αλλά και ως  Γ΄Αντιπροέδρος της Ένωσης Ασθενων Ελλάδας.
Σχολιάζοντας την τοποθέτηση της, ευχαρίστησε τον Υπουργό και την αν Υπουργό Υγείας και μεταξύ άλλων, έγραψε: “από πλευράς μου υπόσχομαι να κάνω το καλύτερο δυνατό, δρώντας με αίσθημα ευθύνης από την θέση της Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου”. 
“Αδειάζει” η θέση υποδιοικητή στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης 
Εν τω μεταξύ, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης “αδειάζει” λίαν προσεχώς η θέση του Υποδιοικητή, καθώς ο κάτοχος της, Χρήστος Γκουγκουλάκης πήρε… “μεταγραφή” στην προεδρία του Πολυκοινωνικού του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Αν και ακόμα δεν έχει εγκαταλείψει τυπικά τη θέση του στο ΔΣ του Νοσοκομείου ο κος Γκουγκουλάκης, η φημολογία περί της αντικατάστασής του καλά κρατεί. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του “R” υπάρχουν περισσότερα από ένα ονόματα στον κατάλογο των υποψηφίων αντικαταστατών του, ωστόσο οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το επικρατέστερο αυτόν αντιστοιχεί σε πρόσωπο – έκπληξη που δεν έχει παλαιότερη θητεία σε αντίστοιχη θέση, αλλά έχει θητεία στην αυτοδιοίκηση.
Μένει βέβαια να αποδειχθεί το ασφαλές του λόγου μας, ωστόσο ο περί ου ο λόγος φέρεται να επιθυμεί την ανάληψη των συγκεκριμένων καθηκόντων, αρκεί βέβαια να δοθεί το πράσινο φως και από τον αρμόδιο υπουργό.