ΕΠΟΦΕ: Συγχαρητήρια στο Επιμελητήριο Έβρου για το φεστιβάλ “Γη & Ύδωρ”

Τα συγχαρητήρια του στον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Έβρου για τη διοργάνωση του γαστρονομικού φεστιβάλ “Γη & Ύδωρ” έδωσε δημόσια ο πρόεδρος της ΕΠΟΦΕ Δημήτρης Κελεμίδης. “Πρέπει να πω ένα μεγάλο μπράβο και εύγε στη διοίκηση του Επιμελητηρίου και συγκεκριμένα στον κύριο Χριστόδουλο Τοψίδη και το Διοικητικό Συμβούλιο για την έμπνευση και την ιδέα να προβάλουν ακριβώς την τοπική γαστρονομία γιατί τοπική είναι αυτή η γαστρονομία, της περιοχής μας, της Αλεξανδρούπολης, που φυσικά συνδέεται και συνδυάζεται αρμονικά με την τοπική οικονομία“, είπε χαρακτηριστικά ο κος Κελεμίδης.

Το διήμερο φεστιβάλ “Γη & Ύδωρ” του Επιμελητηρίου Έβρου διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο 21 και 22/05/2022 στη στοά του Επιμελητηρίου με συμμετέχοντες συλλόγους τον Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Έβρου “Αλέξιος Κομνηνός”, το Ελληνομουσείον Αίνου, τον Σύλλογο Απολλωνιαδιτών, τον Σύλλογο Σαμοθρακιτών και τον Σύλλογο Καππαδοκών Έβρου “οι Τρεις Ιεράρχες”.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χριστόδουλος Τοψίδης, στόχος της δράσης, που ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των Ελευθερίων, ήταν να δοθεί έμφαση στους προσφυγικούς πληθυσμούς που δημιούργησαν την Αλεξανδρούπολη, αλλά και στην εξέλιξη του πολιτιστικού αποτυπώματος αυτών πληθυσμών με έμφαση στη γαστρονομία. “Ακόμη και οι ξένοι που ήρθαν στην πόλη μας αυτό το Σαββατοκύριακο, να γνωρίσουν την ιστορία μας” τόνισε ο κος Τοψίδης και υπογράμμισε ότι “ως Διοίκηση θα δούμε πώς θα εξελίξουμε τη δράση και πώς θα βάλουμε τις τοπικές συνταγές στα καταστήματα της πόλης μας”.