Αλεξανδρούπολη: Τι ώρα πρέπει να κλείνει η παραλιακή λεωφόρος το καλοκαίρι;

Θέμα εκτενούς συζήτησης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, έγινε το απόγευμα της Δευτέρας η ώρα κατά την οποία “πρέπει” να κλείνει για τα οχήματα η παραλιακή λεωφόρος της πόλης.

Κατά τα ειωθότα της πόλης τα τελευταία τριάντα χρόνια περίπου, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η διέλευση των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο διακόπτεται με την έναρξη της διακοπής να προσδιορίζεται στις 20.00.

Ωστόσο φέτος, από την ημέρα εφαρμογής του “παραδοσιακού” μέτρου (20/05) ξεκίνησε μία συζήτηση με διαμαρτυρίες και αιτήματα περί αλλαγής του ωραρίου. Πιο συγκεκριμένα, μία μερίδα πολιτών υποστηρίζει ότι το κλείσιμο πρέπει να αρχίζει στις 21.00 και όχι στις 20.00 ώστε να μη “μπλοκάρει” η Λεωφόρος Δημοκρατίας από την κίνηση των οχημάτων και αυτές τις δύο απόψεις υπερασπίστηκαν σε ανάλογες ομάδες οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Μετά από το ιδιότυπο debate, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έθεσε προς ψηφοφορία το δίλημμα: κλείσιμο στις 20.00 ή κλείσιμο στις 21.00 και το αποτέλεσμα ήταν το εξής: Το Σώμα έδωσε 19 ψήφους στην πρόταση περί κλεισίματος στις 21.00 και 15 ψήφους στο κλείσιμο στις 20.00 αλλά, αυτό περιπλέκει τα πράγματα καθώς οι Σύμβουλοι ψήφισαν επί μίας “κανονιστικής” πράξης, που είτε η τροποποίηση της, είτε η παραμονή της σε ισχύ απαιτεί 21 ψήφους. Με δεδομένο ότι καμία “ώρα” δεν πήρε τον αριθμό 21, ισχύει η προϋπάρχουσα απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που λέει ότι η παραλιακή λεωφόρος κλείνει στις 20.00 (έως τη 01.00) με περίοδο ισχύος από 01 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου κάθε έτους.