Ολομέτωπη επίθεση Κουτσούμπα στο ΝΑΤΟ από την Αλεξανδρούπολη

Ευθείες βολές κατά του ΝΑΤΟ, της ελληνικής αλλά και της αμερικανικής κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αλεξανδρούπολη ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Στο πλαίσιο περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη, ο Δημήτρης Κουτσούμπας βρέθηκε και στην Αλεξανδρούπολη από όπου και ξεδίπλωσε τις γνωστές θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος κατά της Συμμαχίας, αλλά και κατά της Αμερικής ενώ για άλλη μία φορά ζήτησε την “απαλλαγή” του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης (και του αεροδρομίου της) από τις στρατιωτικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει λόγω της συμμετοχής της χώρας μας στο ΝΑΤΟ.

Αποτελεί γεγονός ότι ο κος Κουτσούμπας δεν προκάλεσε καμία έκπληξη με την ομιλία του, αφού τις συγκεκριμένες θέσεις το ΚΚΕ τις έχει εκφράσει πολλάκις στη Βουλή, ενώ σε τοπικό επίπεδο έχουν γίνει πολλές διαδηλώσεις για την απεμπλοκή της Αλεξανδρούπολης, αλλά και της Ελλάδας εν γένει από την Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Εν τούτοις, ορισμένα από τα λεγόμενά του (που πρέπει να ελεγχθούν ως προς την ακριβεία τους) προκαλούν ερωτηματικά. Ο ΓΓ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην εμπλοκή της Ελλάδας στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο – πάντα υπό το πρίσμα του ΝΑΤΟ- και μεταξύ άλλων ανέφερε:

“[…] Και από το βήμα αυτής της εκδήλωσης, εδώ στην Αλεξανδρούπολη, στη Θράκη, όπου ζουν πολλά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και νέα παιδιά που υπηρετούν τη θητεία τους, απαιτούμε να ακυρωθεί η αποστολή μονάδας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Βουλγαρία, σε νεοσύστατο ΝΑΤΟϊκό «σχηματισμό μάχης» κόντρα στη Ρωσία, που ήδη έχει αποφασιστεί.

Απαιτούμε να ακυρωθεί εδώ και τώρα η οποιαδήποτε νέα αποστολή ελληνικών στρατιωτικών μονάδων.

Ξέρουμε πολύ καλά πως τα στρατόπεδα βουίζουν!

Πως ήδη έχει ζητηθεί από Έλληνες μόνιμους στρατιωτικούς να μετακινηθούν μαζί με άλλες ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις προς το πολεμικό μέτωπο στην Ουκρανία.

Ακόμα και αν η κυβέρνηση παριστάνει τον “Κινέζο” ή καλύτερα τον “Αμερικάνο” και δε λέει τίποτα γι αυτό, ούτε διαψεύδοντας ούτε επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες!

Ρωτάμε λοιπόν:

Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση σε σχέση με τη νέα αποστολή Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο μέτωπο προς την Ουκρανία;

Η κυβέρνηση θα στείλει και νέους στρατευμένους, κληρωτούς, εκτός από μόνιμα στελέχη, στο σφαγείο των πολεμικών συγκρούσεων;

Σε τι ακριβώς έχει δεσμευθεί η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο των “ΝΑΤΟϊκών υποχρεώσεων της”;

Από ποιες μονάδες απέσυρε στρατιωτικό υλικό για να σταλεί στην Ουκρανία; Περιλαμβάνονται και μονάδες του Αιγαίου ή του Έβρου; […]”