Φέρες: Φημολογείται κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς

Ολοένα περισσότερο έδαφος κερδίζουν οι φήμες περί διακοπής λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στις Φέρες. Οι φήμες, που έως τώρα όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί, έχουν ήδη προκαλέσει αντιδράσεις και μάλιστα η πρώτη έρχεται από το Σύλλογο Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς, με τη μορφή της κάτωθι επιστολής:

Ένα ακόμα πλήγμα δέχεται ο Νομός Έβρου και η τοπική κοινωνία των Φερών με το φημολογούμενο κλείσιμο του τοπικού καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς. Σε μια ευαίσθητη εθνικά ακριτική περιοχή συνεχίζεται η απαξίωση των τοπικών κοινωνιών, των ατόμων με περιορισμένες ψηφιακές δεξιότητες καθώς και της τοπικής επιχειρηματικότητας, στερώντας τους πλέον την πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες.

Η στρατηγική επιλογή της Διοίκησης στερεί και τις θέσεις εργασίας των εκεί εργαζόμενων, οι οποίοι παρόλη την πείρα που διαθέτουν και τις σχέσεις με το πελατειακό κοινό επιχειρείται να οδηγηθούν προς την ανεργία.

Ενορχηστρωτής των εν λόγω αποφάσεων και των αντεργατικών πρακτικών που εφαρμόζονται στο Νομό, αναδεικνύεται η αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση η οποία πρωταγωνιστεί στο χορό της αναξιοκρατίας, της άσκησης ψυχολογικής πίεσης όπου εφαρμόζεται αδιακρίτως τόσο σε εργαζόμενους ΑΜΕΑ όσο και σε συναδέλφους που έχει αποδειχθεί κατ’ επανάληψη η επαγγελματική τους επάρκεια από την ίδια την τράπεζα.

Για τους λόγους αυτούς ο Σύλλογός μας:

  • Καλεί τους βουλευτές του Νομού να αναδείξουν το θέμα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο
  • Καλεί τις τοπικές κοινωνίες σε συνεννόηση με τα τοπικά συνδικάτα και το Σύλλογό μας, να εναντιωθούν και να διαμαρτυρηθούν στο κλείσιμο του καταστήματος με παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα.
  • Καλεί τα τοπικά μέσα να αναδείξουν το ζήτημα για την αποτροπή του κλεισίματος.

Είμαστε αποφασισμένοι, να αγωνιστούμε για τη συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος και τη διατήρηση του συνόλου των θέσεων εργασίας των συναδέλφων μας.

 Για το Δ.Σ του ΣΕΥΤΠΕ

Ο Πρόεδρος Μπεμπένης Εμμανουήλ    
Ο Γεν. Γραμματέας Γοίλιας Ισίδωρος