Η Σαμοθράκη τίμησε και φέτος τους Αγίους Πέντε Νεομάρτυρες
Την Κυριακή του Θωμά ή του Αντίπασχα, όπως λέγεται η Εκκλησία μας, εκτός από το γεγονός της ψηλάφησης του Αγίου Αποστόλου Θωμά, τιμά και την μνήμη των Αγίων Πέντε Νεομαρτύρων εκ Σαμοθράκης, οι οποίοι μαρτύρησαν στη Μάκρη της Αλεξανδρούπολης
Η καρδιά του εορτασμού, όπως κάθε χρόνο, χτυπά στο ακριτικό νησί της Σαμοθράκης, όπου τόσο οι κάτοικοι, όσο και προσκυνητές από την Αλεξανδρούπολη προσέρχονται προκειμένου να τιμήσουν τους Αγίους. Για το λόγο αυτό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος μετέβη στη Σαμοθράκη και χοροστάτησε, το Σάββατο το απόγευμα, στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, ενώ την Κυριακή ο πρωί, προηξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Χώρα, πλαισιούμενος από τους ιερείς της νήσου.

Το παρόν έδωσαν, οι στρατιωτικές και πολιτικές αρχές της νήσου, καθώς και οι βουλευτές Έβρου κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης και κα. Αναστασία Γκαρά.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των τιμίων λειψάνων των Μαρτύρων στα γραφικά στενά της Χώρας.