Μετά από δύο χρόνια ξαναλάλησαν οι γκάιντες στον Πεντάλοφο Έβρου

Ένα πασχαλινό γλέντι που διοργανώνεται εδώ και 22 χρόνια αναβίωσε το φετινό Πάσχα στον Πεντάλοφο του Έβρου. Στο βορειότερο σημείο της Ελλάδας, μια ανάσα από τα ελληνοβουγαρικά σύνορα, κάθε Πάσχα επαγγελματίες και ερασιτέχνες οργανοπαίκτες από όλο τον Έβρο -και όχι μόνο- συγκεντρώνονται στην πλατεία του οικισμού και προσφέρουν ένα θρακιώτικο γλέντι σε ντόπιους και επισκέπτες.

Η πανδημία του κορωνοϊού “διέκοψε” την υπερεικοσαετή παράδοση, καθώς στα δύο χρόνια της υγειονομικής κρίσης, το γλέντι δεν έγινε καθώς τα ισχύοντα μέτρα δεν το επέτρεπαν. Φέτος όμως, που η κατάσταση με την πανδημία είναι καλύτερα διαχειρίσιμη, το γλέντι επανήλθε.

Στο πάλκο βρέθηκαν μουσικοί και τραγουδιστές από όλο τον Έβρο, αλλά και Εβρίτες που ζουν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και ήρθαν στην περιοχή για τις γιορτές του Πάσχα. Ανάμεσα τους, ο Πάνος Ζηκίδης που κατάγεται και ζει στον Πεντάλοφο, ο Νίκος Ζαπάρτας από το Ελληνιχώρι, ο Βαγγέλης Κατσουλίδης από τα Πετρωτά, αλλά και ο Βαγγέλης Δημούδης από την Καρωτή που είναι γνωστός πανελληνίως.

Στην πλατεία του Πενταλόφου μαζεύτηκε τελικά πολύς κόσμος και στήθηκε ένα τρικούβερτο γλέντι.