Μια μετανάστρια πυροβολήθηκε σχεδόν εξ επαφής στην τουρκική όχθη του Έβρου

Τουλάχιστον αποτροπιασμό προκαλεί η δολοφονία μίας μετανάστριας στην τουρκική όχθη του Έβρου περίπου απέναντι από το Σουφλί, το Σάββατο 16/04. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας η γυναίκα έφερε θανάσιμο τραύμα στην περιοχή πίσω από το θώρακα και όπως εκτίμησε ο ιατροδικαστής ο πυροβολισμός έγινε από πολύ κοντινή απόσταση.

Οι Έλληνες αστυνομικοί έγιναν αυτήκοοι μάρτυρες της δολοφονίας της μετανάστριας, αφού τη δεδομένη χρονική στιγμή περιπολούσαν στην ελληνική όχθη. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, η σορός της δολοφονημένης μετανάστριας εντοπίστηκε να επιπλέει στο ποτάμι αμέσως μετά την αποβίβαση πέντε άλλων παράτυπων μεταναστών από βάρκα που είχε ξεκινήσει από την Τουρκία.

Οι Έλληνες αστυνομικοί μάλιστα είχαν αντιληφθεί την επικείμενη διάβαση του ποταμού από τη συγκεκριμένη βάρκα, ωστόσο η “αναχώρησή” της είχε συνοδευτεί από τους πυροβολισμούς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ οι Έλλληνες αστυνομικοί έκαναν προειδοποιητικά ηχητικά και φωτεινά σήματα στους παράτυπους μετανάστες, ενώ μετά τους πυροβολισμούς στην τουρκική όχθη προσπάθησαν να καλυφθούν και έριξαν βολές στον αέρα.

Οι πέντε επιβάτες της βάρκας που έφτασαν σώοι στην ελληνική όχθη, συνελήφθησαν και μετά την εξέτασή τους διαπιστώθηκε ότι είχαν πληρώσει 2.000 ευρώ έκαστος σε κύκλωμα διακίνησης στην Κωνσταντινούπολη.

Στην ίδια βάρκα επέβαιναν και άλλοι παράτυποι μετανάστες, που όμως δεν αποβιβάστηκαν στην ελληνική πλευρά, αλλά επέστρεψαν στην τουρκική όχθη.