Δήμος Ορεστιάδας: Μετά την παραίτηση της “Δημοτικής Επαναφοράς”, τι;

Την παραίτησή τους από το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας υπέβαλαν τα τρία μέλη της παράταξης “Δημοτική Επαναφορά” με επικεφαλής τον Χρήστο Καζαλτζή και αιτιολογικό της απόφασης τις (μη) εξελίξεις στο θέμα του ΚΥΤ Φυλακίου. “Οι λόγοι είναι γνωστοί και χιλιοειπωμένοι. Ανακολουθία, εμπαιγμός, αθέτηση αποφάσεων και υποκριτικοί πανηγυρισμοί για «επίτευξη» αυθαίρετων ποσοστών διεκδικήσεων!”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη και μετά από αυτή την εξέλιξη δρομολογεί μία διαδικασία που ενεργοποιείται σπάνια στα αυτοδιοικητικά πράγματα της χώρας, καθώς δεν συμβαίνουν συχνά παραιτήσεις δημοτικών συμβούλων που να συνοδεύονται από παράδοση των εδρών.

Σύμφωνα με όσα εξήγησε στο Ράδιο Έβρος 97.1 ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας Χρήστος Ορμανλίδης ο Δήμαρχος Ορεστιάδας θα δεχτεί αυτοδικαίως τις παραιτήσεις και θα προχωρήσει σε πρόσκληση των δύο επιλαχόντων από την Ορεστιάδα και του ενός από τη Νέα Βύσσα της παράταξης του κ. Καζαλτζή για να καλύψουν τις θέσεις.

Οι τρεις αυτοί επιλαχόντες θα κληθούν να απαντήσουν εντός πέντε ημερών στην πρόσκληση του Δημάρχου και σε περίπτωση που δεν υπάρχει θετική απάντηση, εντολές θα δοθούν στους επόμενους επιλαχόντες της παράταξης της Δημοτικής Ενότητας Ορεστιάδας (συνολικά 20 άτομα) και στης Δημοτικής Ενότητας Νέας Βύσσας (συνολικά 5 άτομα) της ίδιας παράταξης. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει θετική απάντηση οι θέσεις καλύπτονται από τους επιλαχόντες συνδυασμούς της αντιπολίτευσης ξεκινώντας να δίνονται εντολές στην παράταξη της κ. Γκουγκουσκίδου, στη συνέχεια του κ. Παπανδρέου, του κ. Σιανκούρη και του κ. Ζαλουφλή.

Αν και σε αυτή την περίπτωση δεν καλυφθούν οι θέσεις, τότε θα ακολουθήσει η Δημοτική Αρχή ως επιτυχών συνδυασμός.

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Ορμανλίδη, η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου θα συνεχιστεί κανονικά μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, καθώς η απουσία τριών συμβούλων δεν δημιουργεί ζήτημα πλειοψηφίας. Μάλιστα η επόμενη συνεδρίαση προγραμματίζεται για την Μεγάλη Τρίτη.

Το ερώτημα βέβαια που πρέπει  να απαντηθεί είναι αν οι παραιτήσεις θα σταματήσουν εδώ ή αν θα υπάρξουν κι άλλες στο μέλλον καθώς και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν δηλώσει αντίστοιχη πρόθεση, εφόσον δεν λυθεί το θέμα του ΚΥΤ Φυλακίου.