Ορεστιάδα: Ηλικιωμένη γυναίκα γλίτωσε “στο τσακ” από τηλεφωνική απάτη

Τυχερή μέσα στην ατυχία της στάθηκε μία ηλικιωμένη γυναίκα από την Ορεστιάδα, η οποία έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης από άτομα που της ζήτησαν χρήματα για να βοηθήσουν την κόρη της.

Το πρωί της Παρασκευής η γυναίκα δέχτηκε ένα τηλεφώνημα και άκουσε από την άλλη άκρη της γραμμής την “κόρη” της να την ενημερώνει ότι έχει πέσει θύμα ατυχήματος και κινδυνεύει να χάσει τα πόδια και τα δόντια της και ως εκ τούτου την κάλεσε να δώσει 82.000 ευρώ σε συγκεκριμένο άτομο.

Η ηλικιωμένη, προφανώς πανικοβλημένη και ανήσυχη, μετέβη σε τραπεζικό κατάστημα, έκανε ανάληψη ενός σεβαστού χρηματικού ποσού (όχι αυτό που της ζητήθηκε, αλλά όσα μπορούσε) και το απόθεσε στο σημείο που της υπέδειξε το πρόσωπο του τηλεφωνήματος. Πιο συγκεκριμένα, η ηλικιωμένη πήρε από την τράπεζα 5.000 ευρώ και όπως της υποδείχθηκε, τα απόθεσε κάτω από έναν κάδο απορριμμάτων σε συγκεκριμένο σημείο της πόλης.

Για καλή της τύχη όμως, τα μέλη του κυκλώματος ήταν υπό παρακολούθηση από την Αστυνομία και την ώρα που η “τηλεφωνήτρια” πήγε να πάρει τα χρήματα από το σημείο συνελήφθη επ’ αυτοφώρω και φυσικά το ποσό κατασχέθηκε. Αμέσως μετά, η ηλικιωμένη – θύμα της απάτης μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Ορεστιάδας, όπου περιέγραψε όσα είχαν προηγηθεί και φυσικά της επιστράφηκε και το ποσό, ενώ οι αστυνομικοί μεσολάβησαν για να επικοινωνήσει με την κόρη της και να διαπιστώσει ότι όντως είναι καλά στην υγεία της και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Αξίζει να σημειωθεί για άλλη μία φορά ότι οι απατεώνες “φρόντισαν” να μην αφήσουν την γυναίκα ήσυχη έως ότου ολοκληρώσει την απόθεση των χρημάτων κάτω από τον κάδο, ασκώντας της αφόρητη ψυχολογική πίεση με στόχο φυσικά να μην επικοινωνήσει η ίδια με την κόρη της και διαπιστώσει την αλήθεια.