Μόνο αν υπάρξει γραπτή συμφωνία θα συναντηθούν Πούτιν – Ζελένσκι

Υπό το άχθος της φρικωδίας που συνετελέσθη στην ουκρανική πόλη Μπούτσα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο της Ρωσίας ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αλλά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα προηγηθεί γραπτή συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

“Για να γίνει αυτό (εν η συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι) είναι απαραίτητη ένα γραπτό ντοκουμέντο που να υιοθετείται και από τις δύο πλευρές. Όχι, απλές ιδέες, αλλά μία συγκεκριμένη γραπτή συμφωνία. (Όταν γίνει αυτό), τότε θα έχει έρθει η ώρα για τη συνάντηση”, είπε ο Πεσκόφ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγήπ Ερντογάν διακινεί στον διεθνή τύπο την πληροφορία ότι η χώρα του όχι μόνο προτίθεται, αλλά και προετοιμάζεται για να φιλοξενήσει την συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όσο για το μακελειό στην πόλη Μπούτσα, οι δύο χώρες (Ουκρανία – Ρωσία) ανταλλάσσουν πυρά μεταθέτοντας την ευθύνη της καταστροφής η μία στην άλλη.