Σαμοθράκη: “Περίεργη” καταγγελία για βιασμό γυναίκας, που έμεινε αδιερεύνητος

Μία καταγγελία που αν ευσταθεί, εγείρει σημαντικά ερωτηματικά κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην σελίδα Σαμοθράκης Ενημέρωση στο Facebook. Η καταγγελία αφορά σε βιασμό κοπέλας, που συνέβη στο παρελθόν στο νησί, αλλά σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το καταγγέλον πρόσωπο, δεν έχει ερευνηθεί σε βάθος.

Η καταγγελία ‘ανέβηκε’ από το προφίλ Aqua Forte Micro και μεταξύ άλλων, αναφέρει:

“Στις 19 /12 /2021 έγινε επώνυμη καταγγελία για βιασμό στο αστυνομικό τμήμα της Σαμοθράκης. Η καταγγέλλουσα-θύμα της κακοποιητικής επίθεσης δεν κλήθηκε έκτοτε να δώσει επιπλέον στοιχεία. Επίσης οι αρμόδιοι του Α.Τ. Σαμοθράκης μέχρι τις 6/2/2022 δεν είχαν καλέσει τον καταγγελλόμενο ως θύτη του αδικήματος και κάτοικο του νησιού ούτε καν για κάποια διαδικασία εξηγήσεων για το περιστατικό. Γιατί αποσιωπήθηκε τόσο καιρό και ούτε καν ο καταγγελλόμενος δεν είχε κληθεί να δώσει κατάθεση παρά ενάμιση μήνα μετά;
Ο καταγγελλόμενος ως θύτης του βιασμού είναι ένας 50χρονος αλλοδαπός από την Ευρωπαϊκή Ένωση που διαμένει μόνιμα στην περιοχή των Θερμών τα τελευταία χρόνια, ενώ η καταγγέλλουσα είναι μία 20χρονη αλλοδαπή που επισκέφτηκε το νησί και έμεινε στα Θέρμα μέχρι την αρχή του καινούργιου έτους όπου και έφυγε από το νησί λίγες μέρες μετά την καταγγελία.
Ως κάτοικοι του νησιού κοινοποιούμε το συγκεκριμένο κείμενο για να γίνει γνωστό το περιστατικό και να μην μείνει στην αφάνεια και την αποσιώπηση, όπως και για να γίνει γνωστή η αδιαφορία της αστυνομίας να πράξει ακόμα και αυτά που της επιβάλλει ο νόμος. Αλλά επίσης και να γίνει γνωστό ότι ένα μέρος της κοινωνίας της Σαμοθράκης, που ήδη εδώ και καιρό γνωρίζει το περιστατικό, επιλέγει συνειδητά να το αποσιωπεί και να το συγκαλύπτει, ακόμα και να το παραλλάσει μπλέκοντας διαφορετικά πρόσωπα και περιστατικά με την πραγματική ιστορία”
Σύμφωνα πάντα με το καταγγέλον πρόσωπο, “η κοινοποίηση αυτή στόχο έχει να ενεργοποιηθούν οι άνθρωποι που βρίσκονται στο κοντινό περιβάλλον γνώσης και επαφής με τέτοιου είδους συμπεριφορές και να μην επιτρέπουν καμμιά τέτοιου είδους παραβιαστική και βίαιη ενέργεια ούτε στον εαυτό τους είτε στους γύρω τους και σε καμία περίπτωση να μην αποσιωπούν ή να αδιαφορούν.

Γιατί η σιωπή είναι συνενοχή και η συνενοχή υποθάλπει και διογκώνει τη βία που με την ατιμωρησία της οδηγεί στην αποθράσυνση και στην αποθηρίωση.
Οπότε αυτή τη φορά ας μην γυρίσουμε την πλάτης μας και ας μην σιωπήσουμε συγκαταβατικά”