Νυμφαία Ροδόπης: Η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει εντοπίσει παρεμπόριο εδώ και 1.5 χρόνο!

Στη διαπίστωση ότι στο συνοριακό σημείο διέλευσης της Ελλάδας – Βουλγαρίας στη Νυμφαία της Ροδόπης, δεν γίνεται παρεμπόριο, καταλήγει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με απάντηση που έδωσε σε γραπτή ερώτηση του κόμματος Ελληνική Λύση.

Στο κείμενο της απάντησης, αναφέρεται: Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο των αστυνομικών ελέγχων που διενεργήθηκαν από το ανωτέρω Τμήμα Ασφαλείας στο Σ.Σ.Δ. Νυμφαίας, κατά το χρονικό διάστημα από 01-01-2021 έως και 28-02-2022, δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις σχετικές με παρεμπόριο και λαθρεμπόριο (Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας). Επίσης, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας δεν έχει χειριστεί υποθέσεις λαθρεμπορίου – παρεμπορίου που να αφορούν στο εν λόγω Σ.Σ.Δ..
Τέλος, υπογραμμίζεται ότι η απασχόληση του αστυνομικού προσωπικού με την εφαρμογή της προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 νομοθεσίας δεν έχει απομειώσει τη δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας που διατίθεται για την προστασία και την
ασφάλεια των πολιτών, ενώ η δραστηριοποίηση του προσωπικού του Τμήματος Ασφαλείας
Κομοτηνής στο εν λόγω σημείο συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. 

Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι τη σχετική ερώτηση της Ελληνικής Λύσης υπέγραψαν ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο Κωνσταντίνος Χήτας, ρωτώντας συγκεκριμένα:

1. Πότε θα ενεργοποιηθούν οι έλεγχοι στον Συνοριακό Σταθμό Νυμφαίας για την πάταξη του παραεμπορίου – λαθρεμπορίου;
2. Πότε προτίθεσθε να αντικαταστήσετε τις πρόχειρες υποδομές με μόνιμες στον ανωτέρω Συνοριακό Σταθμό;